
Ο Διονύσης Γραμμένος και οι μουσικοί της ΕΛΣΟΝ σε live streaming
Tην πρώτη της συναυλία ως in residence Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα δώσει η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) παρουσιάζοντας την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ένα από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου, το Οκτέτο του Σούμπερτ
Tην πρώτη της συναυλία ως in residence Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα δώσει η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) παρουσιάζοντας την Πέμπτη 11 Μαρτίου, ένα από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου, το Οκτέτο του Σούμπερτ.
Στην πρεμιέρα αυτή συμμετέχει ως κλαρινετίστας ο ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος.
Συμμετέχει η διακεκριμένη βιολονίστα Alexandra Soumm που μαζί με τους μουσικούς της ΕΛΣΟΝ θα αποδώσουν με μια φρέσκια ματιά, το αριστουργηματικό έργο μουσικής δωματίου, σχεδόν 200 χρόνια μετά τη σύνθεση του.
Η συναυλία θα μεταδοθεί σε δωρεάν live streaming την Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, μέσα από το site και το fb του ΜΜΑ
Ο Έλληνας αρχιμουσικός και σολίστ κλαρινέτου Διονύσης Γραμμένος (γεν. 1989) έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς.
Τη φετινή σεζόν είναι κορυφαίος αρχιμουσικός της English Touring Opera, για την παραγωγή της όπερας Λα Μποέμ (Πουτσίνι), ενώ πρόσφατα διηύθυνε την Ορχήστρα Δωματίου του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου (Cameristi), με σολίστ την περίφημη πιανίστα Κάτια Μπουνιατισβίλι και συνεργάστηκε με την Canadian Opera Company στο Τορόντο, για τις όπερες Ευγένιος Ονιέγκιν (Τσαϊκόφσκι) και Απαγωγή από το Σεράι (Μότσαρτ).
Από το 2017 ο Διονύσης Γραμμένος είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΕΛΣΟΝ), η οποία λειτουργεί με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και από τον Οκτώβριο του 2020 στεγάζεται ως Ορχήστρα in Residence στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συμμετέχουν:
Βιολί Α’: Alexandra Soumm
Βιολί Β’: Γιώργος Μπάνος
Βιόλα: Άλκηστις Μισούλη
Βιολοντσέλο: Αναστασία Δεληγιαννάκη
Κόντραμπάσσο: Κωνσταντίνος Σηφάκης
Κλαρινέτο: Διονύσης Γραμμένος
Φαγκότο: Ανδρέας Ανθόπουλος
Κόρνο: Άγγελος Σιωράς
- Νέες αιχμές Τσουκαλά για Ντόκο: «Θα τον πάρει μαζί του ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ;»
- Και επίσημα ο Πέδρο Μαρτίνεθ διάδοχος του Σκαριόλο στη Ρεάλ Μαδρίτης
- Κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στο δήμο Πέλλας
- Εσκί Σεχίρ: Η ιστορική αλήθεια χωρίς φλυαρίες και προχειρολογίες
- Μπλόκο της ΝΔ στις κλητεύσεις Ντίλιαν, Δημητριάδη για τις υποκλοπές – Σχέδιο συγκάλυψης στην Επιτροπή Θεσμών
- Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για Ντίλιαν και Δημητριάδη – Ενημέρωση για τις υποκλοπές ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης





