Μοριακό έλεγχο σε συνολικά 150 άτομα, ηλικιωμένους και προσωπικό θα πραγματοποιήσει σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο «Χαρίσειο» γηροκομείο Θεσσαλονίκης, όπου χθες εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα σε τρόφιμους του ιδρύματος.

Με αφορμή τον εντοπισμό των κρουσμάτων το διοικητικό συμβούλιο του γηροκομείου ενημέρωσε ότι:

«Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ηλικιωμένος λόγω απώλειας συνείδησης, χωρίς κανένα σύμπτωμα που να παραπέμπει σε κοροναϊό. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, το μοριακό τεστ βγήκε θετικό.

Το προσωπικό του γηροκομείου, που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Την Τρίτη 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του ιδρύματος από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με rapid tests. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Στον έλεγχο όμως που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και στους γηροκομουμένους, εντοπίστηκαν 4 θετικά κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι ηλικιωμένοι αυτοί απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας πάντα σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου λειτουργούν κανονικά, τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Σήμερα 3 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει μοριακό έλεγχο συνολικά σε 150 άτομα, ηλικιωμένους και προσωπικό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο