Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2021: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. Διακοινοβουλευτική συνεδρίαση, με ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συζήτηση με ευρωβουλευτές και βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ, για τον καίριο ρόλο των γυναικών στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου, σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση που γίνεται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου).

Η ετήσια διακοινοβουλευτική συνεδρίαση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συγκεντρώνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές από τα κράτη-μέλη, για να συζητήσουν θέματα ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών. Το φετινό θέμα είναι «Είμαστε δυνατές: Γυναίκες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά της νόσου COVID-19».

Μετά την εισαγωγική ομιλία της προέδρου της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών του ΕΚ, Έβελιν Ρέγκνερ (Σοσιαλιστές, Αυστρία), θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΕΚ Νταίηβιντ Σασόλι και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , ακολουθούμενοι από την κεντρική ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Οι γυναίκες στην εμπροσθοφυλακή: διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων», θα συμμετάσχουν οι:

  • Khadija Arib, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Κάτω Χωρών
  • Δρ. Isabelle Loeb, Ιατρική Διευθύντρια στο νοσοκομείο Saint-Pierre στις Βρυξέλλες
  • Kristel Krustuuk, ιδρυτής και διευθύντρια δοκιμών της Testlio
  • Carlien Scheele, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων
  • Concha Andreu, εισηγήτρια για τη στρατηγική για την ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr