Η μάχη να κρατηθούν όρθιες οι κοινωνίες από περιστατικά κακοποίησης κάθε μορφής είναι στο κρίσιμο σημείο που είτε οι θεσμοί θα ενεργοποιηθούν ή θα χαθεί ακόμη μια ευκαιρία.

Η κακοποίηση των γυναικών, αντικείμενο επίκαιρο και τώρα αλλά και πάντα.

Ο Δήμος Σαλαμίνας δεν μένει θεατής.

Μπαίνει μπροστά και για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα λειτουργεί συμβουλευτικό κέντρο γυναίκας.

Έχουμε ξαναπεί πως ο εγγύτερος στο πολίτη θεσμός, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να σταθεί αρωγός στα κοινωνικά προβλήματα και όχι θεατής αυτών.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής-εργασιακής στήριξης, καθώς και νομικής συμβουλευτικής, με σκοπό την κοινωνική προσφορά προστατεύοντας όλες τις περιπτώσεις που έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.

Στον Δήμο Σαλαμίνας οι γυναίκες δεν είναι πια μόνες.

Ανοίγοντας πλέον τις πόρτες του το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναίκας στην Σαλαμίνα υποδέχεται κάθε μορφής πρόβλημα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες διατηρώντας το απόρρητο, ενώ παράλληλα οι συνεδρίες θα διεξάγονται σε ατομική ή/και ομαδική βάση.

Στόχος σύμφωνα με την δημοτική αρχή είναι να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων.

Ο αγώνας άλλωστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων κάνοντας παράλληλα κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα να αισθάνεται την στήριξη της πολιτείας είναι πολύ σημαντικό.

Το αύριο μας πρέπει να μην έχει τραύματα, πρέπει να επουλώνει πληγές και να γεμίζει τον φόβο με δημιουργία, με όραμα και λύση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο