Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμό καταγγέλλει ο Άνθης - «Συναινετικό σεξ» λέει ο Στραβοπόδης

Βιασμό καταγγέλλει ο Άνθης – «Συναινετικό σεξ» λέει ο Στραβοπόδης

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην Εισαγγελία και εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να γίνει.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση βιασμού του νεαρού ηθοποιού Δημήτρη Aνθη από τον συνάδελφο του Νικόλα Στραβοπόδη πριν από σχεδόν 15 χρόνια σε διαμέρισμα της Ομόνοιας.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην Εισαγγελία και εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να γίνει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ηθοποιός Δημήτρης Άνθης αποκάλυψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τον Νίκο Στραβοπόδη, οποίος ερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές Αρχές ως ύποπτος τελέσεως βιασμού αλλά και για τις σχέσεις που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν ο Δημήτρης Άνθης κατήγγειλε δημόσια τον βιασμό του, δηλώνοντας πως το δεύτερο πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως θύμα στην καταγγελία του Νίκου Σ., ήταν ο δικός του θύτης.

Πριν λίγες ημέρες το dikastikoreportaz.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας ολόκληρη τη μήνυση – φωτιά η οποία κατατέθηκε από τον 37χρονο σε βάρος του Νίκου Στραβοπόδη.

«Ένιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έδωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε την προσπάθειά του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν βιαιότερος…», αναφέρει χαρακτηριστικά το φερόμενο ως θύμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης με τον Στραβοπόδη γνωρίστηκε το 2006 στο μπαρ «Dadde» στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Εκεί φέρεται να γνώρισε τον Στραβοπόδη.

Όπως αναφέρει στο δικόγραφο, ο ηθοποιός τού ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Άνθης : «Το φερόμενο ως θύμα στην ιστορία του Νίκου Σ. με κακοποίησε»

Όπως αναφέρει στη συνέχεια του δικογράφου τον Μάιο του 2006, ο Στραβοπόδης του πρότεινε να πάνε σπίτι του.

Ο 38χρονος σήμερα ηθοποιός Νίκος Στραβοπόδης στην απολογία του αρνείται τις κατηγορίες.

«Δεν είμαι βιαστής» δηλώνει ο ηθοποιός που φέρεται να βίασε τον Δημήτρη Άνθη, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο τελευταίος μετά την εξομολόγηση όσων έζησε.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός, όπου μίλησε ο ηθοποιός, ανέφερε τις λεπτομέρειες της συνέντευξης. Ο γνωστός ηθοποιός δηλώνει ότι ο μηνυτής του ο οποίος τον εγκαλεί για βιασμό, λέει ψέματα για τον χρόνο, για τον τόπο αλλά και για το τι πραγματικά συνέβη στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει o Νίκος Στραβοπόδης και προκύπτει από επίσημα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο δικηγόρος του Μανώλης Ροδουσάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, η γνωριμία με τον Άνθη δεν έγινε το 2006, όπως εκείνος ισχυρίζεται στην μήνυση, αλλά το 2004 και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το μαγαζί το οποίο ισχυρίζεται ο Άνθης ότι γνωρίστηκαν είχε κλείσει από το 2005.

Επιπλέον, ο Νίκος Στραβοπόδης ισχυρίζεται ότι το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη το 2004 αλλά δεν πρόκειται για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση αλλά για συναινετική ερωτική συνεύρεση δύο 20χρονων τότε ανδρών, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι ο Δημήτρης Άνθης ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη κίνηση όταν μπήκαν στο σπίτι, αφού πρώτα του δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί του.

Το μπαρ «Dadde»

Κομβικό σημείο στην υπόθεση είναι ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας όπου έγινε η γνωριμία των δύο ανδρών.

Κι αυτό γιατί ο καταγγελλόμενος υποστηρίζει πως την εποχή στην οποία αναφέρεται στη μήνυσή του ο Δημήτρης Ανθης, το συγκεκριμένο μαγαζί είχε βάλει λουκέτο, περισσότερο από ένα χρόνο πριν.

Χαρακτηριστικά, ο Ανθης αναφέρει στη μήνυσή του: «Την άνοιξη του 2006 ήμουν τότε 22 ετών, σύχναζα σχεδόν καθημερινά στο καφέ μπαρ με την επωνυμία Dadde, που βρίσκονταν στην περιοχή του Πύργου Αθηνών όπου εργαζόταν ο αδερφός μου ως σερβιτόρος. Στο ίδιο καφενείο εργαζόταν και ο μηνυόμενος επίσης ως σερβιτόρος. Μεταξύ μας αναπτύχθηκε κοινωνική γνωριμία».

Διαβάστε επίσης: Νικόλας Στραβοπόδης : Απενεργοποίησε τα δημόσια σχόλια στο Instagram

Στην απολογία του στους αστυνομικούς, ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης αντικρούει τα λεγόμενά του υποστηρίζοντας πως «Το εν λόγω μαγαζί με έδρα την οδό Σινώπης και Ευήνου στον Πύργο Αθηνών με τίτλο Dadde, στο οποίο εργαζόταν ο αδερφός του εγκαλούντος και εγώ, έχει κλείσει και σταματήσει την οποιαδήποτε επιχειρηματική του δραστηριότητα από τις 31 Μαρτίου του 2005. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που σας προσκομίζω».

Ο βιασμός;

Μια διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι δύο πλευρές και για τα όσα συνέβησαν στο σκοτεινό δωμάτιο του διαμερίσματος.

Ο Άνθης αναφέρει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του. Εκεί περίμενε να ανάψει τα φώτα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Αντί γι αυτό, ξαφνικά, όλως αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…».

Ο Στραβοπόδης απαντά με φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι εκείνη την εποχή ήταν και εκείνος πολύ αδύνατος και λεπτός για να ακινητοποιήσει έναν άνδρα. «Αναφέρει ο εγκαλών στο σημείο που περιγράφει το δήθεν περιστατικό της ακινητοποίησής του από εμένα και συγκεκριμένα όσον αφορά στη σωματική μου διάπλαση που λέει χαρακτηριστικά ότι “ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου”, προσκομίζω φωτογραφίες από όταν ήμουν 20 χρόνων και παρακαλώ κρίνετε εσείς τη σωματική μου διάπλαση».

Ποιος είναι ο Νίκος Στραβοπόδης

Σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις έχει συμμετάσχει ο νεαρός ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο.

Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 2006. Ο Νικόλας Στραβοπόδης έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, μερικοί από τους οποίους έχουν υπάρξει και δάσκαλοί του:

  • Θωμάς Μοσχόπουλος και Δημήτρης Παπαϊωάννου στις «Τελετές Ολυμπιακών Αγώνων»
  • Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη
  • Έλλη Παπακωνσταντίνου στον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη
  • Κωνσταντίνος Ρήγος στις συνθέσεις του ιδίου «Πολύ κακό και τίποτα», «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και «Bossa Nova»
  • Δαμιανός Κωνσταντινίδης στην τραγωδία «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη
  • Δημήτρης Λιγνάδης στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ωστόσο, δεν έχει μείνει μόνο στην ηθοποιία, καθώς έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος την παράσταση «Lonely Tunes» τον Φεβρουάριο του 2010. Στην τηλεόραση, ο Νικόλας Στραβοπόδης έχει παίξει στην τηλεοπτική σειρά του Αlpha «Τατουάζ», η οποία προβλήθηκε το 2017, και την περσινή σεζόν στις «8 λέξεις», στον ΣΚΑΪ.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024