Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA: Καρράς και Μακρόπουλος δύο τεράστιες λαϊκές φωνές υμνούν το ελληνικό τραγούδι

Σπίτι με το MEGA: Καρράς και Μακρόπουλος δύο τεράστιες λαϊκές φωνές υμνούν το ελληνικό τραγούδι

Μια συνεργασία με σκοπό να ταξιδέψει το ελληνικό τραγούδι σε όλο τον πλανήτη να αγκαλιάσει τον Ελληνισμό του εξωτερικού και να μας συντροφεύσει με νότες και αγαπημένες επιτυχίες αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε

Οι μέρες που περνάμε είναι για όλους δύσκολες. Ο κοροναϊός έχει φέρει τα πάνω – κάτω στις ζωές όλων μας και η διασκέδαση αποτελεί πλέον… είδος προς εξαφάνιση.

Το κέφι και η διασκέδαση, όμως, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και με τους επόμενους μήνες να προμηνύονται δύσκολοι είναι σίγουρα κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Άλλωστε, όπως λένε και οι Queen «Show must go on»!

Και σίγουρα το σόου θα συνεχιστεί! Τουλάχιστον μέσα από το συχνότητα του MEGA. Το Μεγάλο Κανάλι πιστό στο ραντεβού του με τη διασκέδαση κάθε Σάββατο ετοιμάζεται για μια μοναδική βραδιά που θα ακουστεί… από το Βορρά μέχρι το Νότο!

Το Σάββατο στις 6 Μαρτίου στις 21:00 ο Βασίλης Καρράς και ο Νίκος Μακρόπουλος ετοιμάζονται για τη συναυλία της χρονιάς. Οι δύο ερμηνευτές ανεβαίνουν στη σκηνή από την καρδιά της Θεσσαλονίκης και την Πύλη Αξιού σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Η μουσική γιορτή που ταξίδεψε το ελληνικό τραγούδι σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί με ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Γιώργο Καζαντζίδη.

Μαζί τους από την Κρήτη ο Νίκος Ζωιδάκης, από την Ήπειρο ο Γιάννης Καψάλης και από τον Πόντο ο Ματθαίος Τσαχουρίδης. Συμμετέχουν Δημήτρης Χρυσοχοΐδης και Μάκης Σεβίλογλου.

Πρόκειται για μια συνεργασία με σκοπό να ταξιδέψει το ελληνικό τραγούδι σε όλο τον πλανήτη να αγκαλιάσει τον Ελληνισμό του εξωτερικού και να μας συντροφεύσει με νότες και αγαπημένες επιτυχίες αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε.

Οι δύο ερμηνευτές είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στο Theatro, μια μουσική παράσταση που σφραγίστηκε και με δίσκο που αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό.

Από το συνεργείο αυτοκινήτων στην πίστα

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Επίσης είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις κάνει αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας ΦΙλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης,ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος,ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, οι Αλχημιστές, η Πάολα και ο αείμνηστος Παντελής Παντελίδης.

Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Η ιστορία πίσω από το «Ας την να λέει»

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν οι νεαροί τότε Πυξ Λαξ, Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, χτυπούσαν πόρτες μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών της Αθήνας, έχοντας στα χέρια τους ένα ντέμο που είχαν ηχογραφήσει με τίτλο «Πεθαίνω ξανά».

Σε μια από τις εταιρίες συναντήθηκαν με τον Μάνο Ξυδούς. Η γνωριμία τους έμελλε να είναι καθοριστική για την πορεία της μπάντας, αφού ο Ξυδούς όχι μόνο τους βοήθησε να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο, αλλά έγινε μέλος του συγκροτήματος. Tα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα για τους Πυξ Λαξ. Αναγκάστηκαν να κάνουν πολλές δουλειές για ένα μεροκάματο και έδωσαν συναυλίες χωρίς ακροατήριο. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όμως, ήρθε η καταξίωση για το συγκρότημα. Τότε άρχισαν να πωλούν χιλιάδες δίσκους και να γεμίζουν θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Το «Ασ’ τη να λέει» στην αρχή γράφτηκε για τον Στράτο Διονυσίου. Ο Ξυδούς θεώρησε ότι με την ιδιαίτερη φωνή του ο Στράτος θα ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για την μπάντα. Δυστυχώς ο Διονυσίου έφυγε εκείνη την περίοδο από τη ζωή και έτσι το τραγούδι έμεινε ορφανό.

Η επόμενη λύση ήταν ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος όμως άργησε να πειστεί για την συνεργασία. Πληροφορίες λένε ότι όταν τελικά ο Καρράς δέχτηκε κατέβηκε μια νύχτα από τη Θεσσαλονίκη για την ηχογράφηση και την έκανε σε μια νύχτα με μόνο ένα όρο. Να τον περιμένει στο στούντιο ένα ποτήρι ουίσκι.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024