Τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς απέσπασε για δεύτερη φορά στην ιστορία  του το Toyota Yaris, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των 59 εκλεκτόρων του θεσμού και εξασφαλίζοντας για τρίτη φορά τον σχετικό τίτλο για τον ιάπωνα κατασκευαστή.

Το ιαπωνικό supermini απέσπασε 266 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ηλεκτρική έκδοση του νέου Fiat 500 και στην τρίτη το Cupra Formentor.

Εκτός από τον τίτλο του ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Yaris έχει ήδη αναδειχθεί προσφάτως ως best-seller στη γηραιά ήπειρο και μάλιστα ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe δήλωσε σχετικά με τη διάκριση του νέου Toyota Yaris: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους. Επίσης θα ήθελα με την ευκαιρία να αναγνωρίσω το πάθος των του τμήματος έρευνας και εξέλιξης σε Ευρώπη και Ιαπωνία της Toyota. Eίναι το καλύτερο Yaris όλων των εποχών και όπως το είχε οραματιστεί ο Akio Toyoda, ήδη φέρνει ήδη χαμόγελα στα πρόσωπα των πελατών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Toyota Yaris είχε βρεθεί και πάλι στην κορυφή του θεσμού το 2000 στην πρώτη γενιά του ενώ για την ιστορία τον τίτλο στην Toyota έχει φέρει το Prius εν έτει 2005.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο