Με μία τρυφερή φωτογραφία των δυο τους και ένα μήνυμα στήριξης στο σύζυγό της σχολίασε η Κάρλα Μπρούνι την καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών- ένα από τα οποία χωρίς αναστολή- για διαφθορά.

«Τι τρελή σκληρότητα αγάπη μου, Νικολά Σαρκοζί. Η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα αναδειχθεί» έγραψε η Κάρλα Μπρούνι σε ανάρτησή της στο Instagram, συνοδεύοντάς τη με φωτογραφία της με τον σύζυγό της και το σχόλιο «αδικία» σε hashtag.

Η ανάρτηση

Φυλάκιση 3 ετών

Ο Σαρκοζί έγινε σήμερα ο δεύτερος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που καταδικάζεται για διαφθορά, μετά τον Ζακ Σιράκ. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Η ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε τόσο στον πρώην ανώτατο δικαστικό Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, όσο και στον δικηγόρο του Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ, στον οποίο επιβλήθηκε και πενταετής απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος. Οι δυο τους κρίθηκαν ένοχοι και για παραβίαση επαγγελματικού απορρήτου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σαρκοζί πρόσφερε στον δικαστικό μια πολυπόθητη θέση στο Μονακό, με αντάλλαγμα πληροφορίες εκ των έσω για έρευνα αναφορικά με καταγγελίες ότι είχε δεχθεί παράνομα ποσά από την Λιλιάν Μπετανκούρ για την προεκλογική καμπάνια του 2007.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι συνδέθηκαν σε «σύμφωνο διαφθοράς», αλλά δεν επέβαλε τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης, τα δύο χωρίς αναστολή, που ζητούσαν οι εισαγγελείς, κρίνοντας ότι η προεδρική εικόνα έχει αμαυρωθεί από την υπόθεση αυτή «με καταστροφικές συνέπειες».

Η δικηγόρος του πρώην προέδρου, Ζακλίν Λαφόντ, δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση. Η ίδια έκανε λόγο για «εξαιρετικά σκληρή και παντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη απόφαση», ενώ πρόσθεσε ότι ο Σαρκοζί είναι «ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει για να αποδείξει την αθωότητά του».

Ο Σαρκοζί θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στις 17 Μαρτίου για την υπόθεση Bygmalion, σχετικά με τις δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο