Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Κουφοντίνας: Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του απεργού πείνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του απεργού πείνας

Το τελευταίο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί μετά την παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, η κατάσταση της υγείας του οποίου έχει επιδεινωθεί σοβαρά, όπως αναφέρει το τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Λαμίας όπου νοσηλεύεται.

Το τελευταίο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί μετά την παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της.

Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν».

«Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ζητάει παραβίαση της έννομης τάξης

Στην παρέμβαση του κ. Τσίπρα απάντησε με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ως πρωθυπουργός έδωσε ειδικά προνόμια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και ακολούθως εγκαλώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του».

«Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα.

Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν.

Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησής του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει και εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα.

Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024