Την πρώτη οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων της Λέσβου ενάντια στα σχέδια για νέα δομή, μετά τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου, ένιωσαν Κυβέρνηση και Υπουργός Μετανάστευσης, στο πλαίσιο της μεγαλειώδους μηχανοκίνητης πορείας, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από όλη την Λέσβο.

«ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ στην Λέσβο» ήταν το μήνυμα εκατοντάδων Λέσβιων ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέα δομή προσφύγων και μεταναστών κατά την διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο νησί της Λέσβου.

Την πρώτη οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων της Λέσβου ενάντια στα σχέδια για νέα δομή, μετά τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου, ένιωσαν Κυβέρνηση και Υπουργός Μετανάστευσης, στο πλαίσιο της μεγαλειώδους μηχανοκίνητης πορείας, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από όλη την Λέσβο.

Η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε από τις επιτροπές αγώνα Θερμής και Μανταμάδου με σημεία συγκέντρωσης την Διασταύρωση Γέρας στην περιοχή της Λάρσου και την Διασταύρωση Μόριας-Παναγιούδας έξω από το νεκροταφείο Παναγιούδας.Οι δύο μηχανοκίνητες πορείες συναντήθηκαν στην Παναγιούδα και κατέληξαν στο κέντρο της Μυτιλήνης

Η επιτροπές αγώνα σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι «Σκοπός της πορείας ήταν η αφύπνιση όλου του Λεσβιακού Λαού στα σχέδια της κυβέρνησης ,την μετατροπή δηλαδή του νησιού μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι των νησιών μας».

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης σημείωσε: «Oι σημερινές και χθεσινές μεγαλειώδεις διαμαρτυρίες σε Λέσβο και Χίο  εκδηλώνουν για ακόμα μια φορά τη διαφωνία των πολιτών  στα σχέδια δημιουργίας νέας δομής στις νήσους Λέσβο και Χίο . Θέλω αφενός να δηλώσω τα συγχαρητήριά μου για την ενότητα και την μαχητικότητα που επιδεικνύουν οι κάτοικοι των νήσων και αφετέρου να επισημάνω για πολλοστή φορά πως ως Περιφερειακή Αρχή θα παραμείνουμε στο πλευρό τους, ως οφείλουμε!».

Οι συμμετέχοντες με μαύρες σημαίες και συνθήματα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής στη Λέσβο, απαιτώντας και το κλείσιμο όλων των δομών που υπάρχουν στο νησί της Λέσβου.

Στα σημεία των συγκεντρώσεων και καθόλα την διάρκεια της κινητοποίησης ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Να σημειώσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης σε έκτακτη συνεδρίαση πριν λίγες ημέρες ψήφισε ΝΑΙ στην νέα δομή με οριακή πλειοψηφία και με αντιδράσεις από τους προέδρους των κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από την θέση Βαστρια στα όρια Δήμου Μυτιλήνης όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί η νέα δομή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr