Γαλλία : 12 χρόνια κάθειρξης σε έναν μαιευτή για 11 βιασμούς γυναικών ασθενών
Ο κατηγορούμενος, ο Λιονέλ Σαρβάν «δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες, έγκυες ή σε λοχεία», είπε ο εισαγγελέας Αλμπέρ Σαντινόλ, ζητώντας την επιβολή της ανώτατης ποινής για αυτό το έγκλημα, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξης.
Ένας 49χρονος μαιευτής καταδικάστηκε χθες σε ποινή κάθειρξης 12 ετών από το ποινικό δικαστήριο του Ερό στην νότια Γαλλία για 11 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες ασθενείς.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 20 χρόνια ποινή κάθειρξης, την μέγιστη ποινή για αυτό το έγκλημα.
Ο κατηγορούμενος, ο Λιονέλ Σαρβάν «δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες, έγκυες ή σε λοχεία», είπε ο εισαγγελέας Αλμπέρ Σαντινόλ, ζητώντας την επιβολή της ανώτατης ποινής για αυτό το έγκλημα, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξης.
Ο Σαρβάν, 49 ετών, κρίθηκε ένοχος για διάπραξη σεξουαλικών επιθέσεων σε ασθενείς το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013 και 2016 – συγκεκριμένα για «μασάζ» κλειτορίδας, περινέου και μαστού και διεισδύσεις δαχτύλων στον κόλπο- υπό το πρόσχημα ιατρικών διαδικασιών κατά την προετοιμασία του τοκετού ή κατά την μεταγεννητική παρακολούθηση.
Πολλές γυναίκες ασθενείς δήλωσαν ότι «πάγωσαν» ή «παρέλυσαν» κατά τη διάρκεια των βιασμών και δεν τολμούσαν να μιλήσουν αρχικά, ενώ υπέφεραν από μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες. Όλες οι γυναίκες μίλησαν για προδοσία «εμπιστοσύνης» όταν βρίσκονταν σε περίοδο μεγάλης ευαλωτότητας.
«Άκουσα τα βάσανα των ασθενών και λυπάμαι. Έχω ένα μέρος της ευθύνης για αυτό τον πόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκόπιμο εκ μέρους μου. Αγαπούσα αυτές τις ασθενείς», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη δίκη του.
Ένας ψυχίατρος τον περιέγραψε ως «δράστη που ενήργησε καταχράζοντας την εμπιστοσύνη που του δόθηκε».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας