Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Μίλτος Πασχαλίδης αποκαλύπτει ποιο τραγούδι έγραψε για τον Μάνο Ξυδού

O Μίλτος Πασχαλίδης αποκαλύπτει ποιο τραγούδι έγραψε για τον Μάνο Ξυδού

Ο Μίλτος Πασχαλίδης μίλησε στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA» για την γνωριμία του με τον Μάνο Ξυδού

«Με τον Μάνο γνωριστήκαμε στο Αυγό, ιστορική σκηνή στο Ηράκλειο Κρήτης που δεν υπάρχει πια. Εγώ ήμουν εκεί φοιτητής στο Μαθηματικό. Είχε ακούσει από έναν φίλο του ότι υπάρχει ένας πιτσιρικάς που τραγουδάει ωραία και ήρθε ένα βράδυ να με ακούσει μαζί με τον Στόκα. Μου είπε γεια είμαι ο Μάνος, θέλεις να σου κάνω δίσκο. Τότε μου είχαν πει ναι όλες οι εταιρείες αλλά καμία δεν μου είχε κάνει δίσκο. Σε δέκα μέρες με πήραν τηλέφωνο από τη Minos και μου είπαν να βγάλω δίσκο. Υπέγραψα δίσκο χωρίς ένα τραγούδι, μόνο με το λόγο του Μάνου» ανέφερε ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ο τραγουδοποιός τόνισε: «Ότι είμαι το μισό το χρωστάω στον Μάνο. Χωρίς τη δική του παρότρυνση μπορεί η ζωή μου να είχε πάρει τελείως άλλο δρόμο».

«’Τα Μπλουζ της άγριας νιότης’, που είναι στον πρώτο μου δίσκο σε αυτόν που είχε κάνει παραγωγή ο Μάνος, γράφτηκε μετά από ένα καβγά που είχαμε. Έφυγα και πήγα στο σπίτι βρίζοντας. Το πρωί σκέφτηκα ότι θέλω να γράψω ένα τραγούδι που είτε θα βρίζω συνέχεια ή θα είναι τρυφερό. Για να το γράψω σκέφτηκα την διαδρομή του Μάνου προς το σπίτι του. Η φράση της ερημίας ιππότης ήταν για το Μάνο. Όταν του το πήγα την επόμενη μέρα στο στούντιο του ζήτησα να το πει. Μπήκε μέσα το τραγούδησε και καταγράφηκε στην ιστορία εκείνος ο καβγάς με τον πιο τρυφερό τρόπο» θυμήθηκε ο Πασχαλίδης.

«Μου λείπει να με πάρει τηλέφωνο να μου πει ‘έχω βρει έναν πιτσιρικά, πάμε να τον ακούσεις να του κάνουμε δίσκο’. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τη μουσική» κατέληξε ο τραγουδοποιός.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024