Οι κακοί του Πακιστάν βλέπουν τους αστυνόμους να ρολάρουν και τους... μισούνε.

Μια νέα μονάδα ένοπλων αστυνομικών συγκροτήθηκε στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έγκλημα στους στενούς και πυκνοκατοικημένους δρόμους της.

Οι αστυνομικοί που θα είναι οπλισμένοι με περίστροφα Glock θα κάνουν περιπολίες και θα καταδιώκουν τους κακοποιούς, φορώντας… πατίνια.

Ρολάροντας σε έναν κύκλο με τα όπλα τους στραμμένα προς τα μέσα, και ανυψώνοντας και κατεβάζοντας τα όπλα ταυτόχρονα, η 20μελής μονάδα με τις μαύρες στολές κάνει προπονήσεις.

«Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να βρούμε μια καινοτόμο προσέγγιση για τον έλεγχο του εγκλήματος στους δρόμου», δήλωσε στο Reuters ο Φαρούκ Αλί, επικεφαλής της μονάδας, εξηγώντας ότι οι αξιωματικοί με τα πατίνια θα μπορούσαν ευκολότερα να κυνηγήσουν τους κλέφτες με μοτοσικλέτες στην πόλη των 20 εκατομμυρίων.

Σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί με πατίνια θα περιπολούν στο Καράτσι και ειδικότερα σε πλατείες, δρόμους με μεγάλη κίνηση και εμπορικά κέντρα.

Ο Αλί παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα της αστυνομίας δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του Καράτσι λόγω των κακών οδικών συνθηκών και των ανώμαλων μονοπατιών, αλλά είπε ότι θα σταλεί σε δημόσιους χώρους με υψηλότερη συχνότητα κλοπών.

Η εκτίμηση του επικεφαλής της ομάδας είναι ότι θα είναι ετοιμοπόλεμη σε περίπου έναν μήνα.

Δείτε βίντεο με την ομάδα στα πατίνια να δείχνει τις ικανότητές της:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr