Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιγκαπούρη : Μυστήριο νεκρό πλάσμα προκαλεί αναστάτωση

Σιγκαπούρη : Μυστήριο νεκρό πλάσμα προκαλεί αναστάτωση

«Φαινόταν προϊστορικό με τα μεγάλα σαγόνια και τα δόντια του»

Η Karen Lythgoe, 31 ετών, από τη Σκωτία, κατέγραψε την εντυπωσιακή ανακάλυψη του γιγαντιαίου ψαριού.

«Υπήρχαν ήδη κάποιοι που το κοιτούσαν ήδη, αλλά αυτό ήταν πολύ μακριά για να δούμε τι ήταν», είπε. «Εμείς νομίζαμε όμως ήταν κροκόδειλος από αυτή τη θέση, αλλά κάτι δε φαινόταν σωστό, οπότε βγήκαμε από το δρόμο για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά».

«Δεν ήταν κροκόδειλος. Ήταν σαν κάτι που θα μπορούσατε να δείτε σε ζωολογικό κήπο – φαινόταν προϊστορικό με τα μεγάλα σαγόνια και τα δόντια του».

«Ήμουν σοκαρισμένη και περίεργη». Ο Imran Kassim, 27 ετών, πίστευε ότι ήταν ένα άλλο αρπακτικό ερπετό. «Ειλικρινά, φαινόταν σαν αλιγάτορας, ειδικά επειδή ένα μέρος του σώματός του είχε φύγει», είπε.

«Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος όταν το είδα, καθώς νόμιζα ότι ήταν αλιγάτορας και αυτό το μονοπάτι υποτίθεται ότι ήταν ασφαλές εκτός από τους αναιδείς πιθήκους που κλέβουν φαγητό και δεν υπήρχαν ποτέ τεράστια ζώα εκεί».

«Ήταν πολύ περίεργο, αλλά φαινόταν αρκετά σαν σαύρα με τα σαγόνια της ανοιχτά, που δεν θα μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι ήταν ψάρι».

Bίντεο

Το τερατώδες πλάσμα έχει πλέον αναγνωριστεί

Η απάντηση έχει εμβαθύνει μόνο το μυστήριο. Σε κοινή δήλωση, το υδάτινο πρακτορείο της πόλης και το National Parks Board ανέφεραν ότι το πλάσμα ήταν ένα ψάρι αλιγάτορας – ένα ψάρι που προέρχεται από τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 10.000 μίλια μακριά.

Το είδος έχει ονομαστεί «ζωντανό απολίθωμα» επειδή μεγάλο μέρος της βιολογίας του μπορεί να εντοπιστεί στους πρώτους προγόνους του.

Όσο για το πώς το πλάσμα κατέληξε στη Σιγκαπούρη, οι αρχές πιστεύουν ότι διατηρήθηκε ως κατοικίδιο και απελευθερώθηκε μόλις είχε μεγαλώσει πολύ.

Νεαρά ψάρια αλιγάτορες – κατά μέσο όρο περίπου 20 εκατοστά – μπορούν να αγοραστούν από τοπικές αγορές ψαριών, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

«Είμαι σοκαρισμένος ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι τόσο ανεύθυνος να το απελευθερώσει στη φύση. Είναι ένα κορυφαίο αρπακτικό, οπότε επηρεάζει πραγματικά το οικοσύστημα», δήλωσε η Karen.

Πηγή: The Sun

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024