«Δεν είναι ένα παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι» πρέπει να νιώσουν την ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να μην παραβιάζουν τη διαδικασία, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους

«Καμία δόση εμβολίου χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη», είπε ο  γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού.

Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για όσους παραβιάζουν τη λίστα προτεραιότητας των εμβολιασμών. «Αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζοντας ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η Αρχή Διαφάνειας και έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 200.000 έλεγχοι.

«Δεν είναι ένα παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι» πρέπει να νιώσουν την ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να μην παραβιάζουν τη διαδικασία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε, ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 28.500 εμβολιασμοί και συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 850.000.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως λειτουργεί ο μηχανισμός αναπλήρωσης που σκοπό έχει καμία δόση εμβολίου χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη. Μέχρι στιγμής όπως είπε ένα πολύ μικρό ποσοστό δόσεων έχουν μείνει αδιάθετες, περίπου γύρω στο 0,36% και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.

Πρόσθεσε ότι διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις παράβασης της λίστας εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr