Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σε σταθερή κατάσταση το 5χρονο παιδί με το σπάνιο σύνδρομο - Πώς αντιμετωπίστηκε η περίπτωσή του

Κοροναϊός : Σε σταθερή κατάσταση το 5χρονο παιδί με το σπάνιο σύνδρομο – Πώς αντιμετωπίστηκε η περίπτωσή του

Έπειτα από τετραήμερη νοσηλεία στο Ωνάσειο, το παιδί επέστρεψε σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε σταθερή κατάσταση, όπου εξακολουθεί πάντως να νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε non-Covid ΜΕΘ.

Βελτίωση στη λειτουργία της καρδιάς του σημείωσε το 5χρονο παιδί με το σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά αφού έχουν νοσήσει με κοροναϊό.

Το παιδί νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, καθώς μόνο εκεί εφαρμόζεται η μέθοδος μηχανικής υποστήριξης τύπου ECMO σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Έπειτα από τέσσερις μέρες νοσηλείας, η καρδιά του μικρού παιδιού απέκτησε πάλι πολύ καλή λειτουργία και έγινε επιτυχής διακοπή της μηχανικής υποστήριξης.

Έτσι, το παιδί επέστρεψε σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε σταθερή κατάσταση, όπου εξακολουθεί πάντως να νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε non-Covid ΜΕΘ.

Δείτε την ανακοίνωση του Ωνάσειου:

«Σχετικά με την πρόσφατη νοσηλεία 5χρονου ανασφάλιστου παιδιού με σπάνιο πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, αναφέρουμε ότι το παιδί νοσηλευόταν στο ΓΝΑ Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε κρίσιμη κατάσταση λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας που δεν αντιμετωπιζόταν με φαρμακευτική θεραπεία.

Η μεταφορά στο ΩΚΚ έγινε μετά από αίτημα των Ιατρών και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», δεδομένου ότι το ΩΚΚ είναι το μόνο Νοσοκομείο όπου εφαρμόζεται η μέθοδος μηχανικής υποστήριξης τύπου ECMO σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Μετά την εισαγωγή του μικρού ασθενή στο ΩΚΚ, αξιολογήθηκε από τους Ιατρούς των Τμημάτων Παιδοκαρδιολογικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού, καθώς και της Παιδοκαρδιολογικής-Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και αποφασίστηκε η επείγουσα χειρουργική τοποθέτηση συστήματος μηχανικής υποστήριξης του μυοκαρδίου (ECMO), λόγω βαριάς καρδιακής ανεπάρκειας και έκπτωσης της καρδιακής λειτουργίας.

Ο μικρός ασθενής υποστηρίχθηκε μηχανικά για τέσσερις ημέρες, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην Παιδοκαρδιοχειρουργική ΜΕΘ, υπό την φροντίδα των Ιατρών των προαναφερθέντων Τμημάτων. Μετά την πάροδο των τεσσάρων ημερών, η κατάσταση της υγείας του παιδιού βελτιώθηκε, η καρδιά απέκτησε πολύ καλή λειτουργία και έγινε επιτυχής διακοπή της μηχανικής υποστήριξης.

Το παιδί μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε σταθερή κατάσταση για συνέχιση της νοσηλείας του».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024