Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση «θρίλερ» για την Άρσεναλ (3-2), «Μπαμ» απο Μόλντε (0-2) και Γρανάδα (2-1)

Πρόκριση «θρίλερ» για την Άρσεναλ (3-2), «Μπαμ» απο Μόλντε (0-2) και Γρανάδα (2-1)

Με την αύρα του… «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Άρσεναλ κατάφερε να προκριθεί με την ψυχή στο… στόμα στους «16» του Europa League απέναντι στην Μπενφίκα, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει το γκολ της πρόκρισης στα τελευταία λεπτά και να επικρατεί με 3-2! Παλικαρίσιες προκρίσεις για Γρανάδα και Μόλντε!

Με την ψυχή στο στόμα η Άρσεναλ! Σε ένα τρομερό ματς που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κατάφερε να πάρει μία πρόκριση «θρίλερ» απέναντι στην Μπενφίκα, επικρατώντας με 3-2 χάρη στο γκολ του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στα τελευταία λεπτά!

Παρότι οι «αετοί» κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς και να προηγηθούν με 2-1, οι «κανονιέρηδες» έκαναν ανατροπή στην… ανατροπή και πήραν μία σπουδαία πρόκριση για τους «16» του Europa League!

Παλικαρίσιες προκρίσεις για Γρανάδα και Μόλντε που κατάφεραν να αφήσουν εκτός, Νάπολι και Χόφενχαϊμ αντίστοιχα. Οι Ισπανοί έμειναν όρθιοι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», γνωρίζοντας τη… γλυκιά ήττα με 2-1, ενώ η Μόλντε έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε στη Γερμανία με 2-0!

Στους «16» ο Άγιαξ που επικράτησε με το ίδιο σκορ (2-1) και στην Ολλανδία απέναντι στη Λιλ. Τρομερή Ρέιντζερς, έκανε πάρτι στη Σκωτία και επιβλήθηκε με 5-2 της Άντβερπ παίρνοντας το εισιτήριο των «16» με συνολικό σκορ 9-5! Στην επόμενη φάση και η Βιγιαρεάλ με την Σαχτάρ.

Άρσεναλ – Μπενφίκα 3-2 (4-3)

Ματς για γερά νεύρα αυτό στο Καραϊσκάκη, με την Άρσεναλ να παίρνει εν τέλει μία μεγάλη πρόκριση. Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 21ο λεπτό, πριν ο Γκονζάλβες ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό με απίθανη εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Το τραγικό λάθος του Θεμπάγιος έδωσε την ευκαιρία τον Ράφα Σίλβα να βάλει μπροστά τους «αετούς» και να δώσει στους Πορτογάλους ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Η Άρσεναλ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ο Τίρνεϊ έφερε και πάλι στα ίσα τις δύο ομάδες. Ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν αυτός που σκόραρε το «χρυσό» γκολ στο 87ο λεπτό, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του Αρτέτα.

Νάπολι – Γρανάδα 2-1 (2-3)

Ιστορική πρόκριση για τη Γρανάδα που έμεινε όρθια μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση απέναντι στη Νάπολι. Το ξεκίνημα για τους Ιταλούς ήταν ιδανικό, με τον Ζιελίνσκι να γράφει το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό. Το μεγάλο γκολ της Γρανάδα σκόραρε ο Μοντόρο στο 25ο λεπτό, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση.

Ο Φάμπιαν Ρούιζ σκόραρε στο 59ο λεπτό, ωστόσο οι «παρτενοπέι» δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο γκολ, με τη Γρανάδα να παίρνει μία τεράστια πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Χόφενχαϊμ – Μόλντε 0-2 (3-5)

Σπουδαία πρόκριση και για τη Μόλντε και μάλιστα μέσα στη Γερμανία, επικρατώντας με 2-0 της Χόφενχαϊμ! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, βάζοντας στα δύσκολα από νωρίς τη Χόφενχαϊμ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεζαν στα 3/4 τη Μόλντε, η οποία κλείδωσε την τεράστια πρόκριση στις καθυστερήσεις, με τον Άντερσεν να γράφει το τελικό 2-0!

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Άγιαξ – Λιλ 2-1 (4-2)

Ρέιντζερς – Άντβερπ 5-2 (9-5)

Βιγιαρεάλ – Σάλτσμπουργκ 1-1 (3-1)

Σαχτάρ – Μακάμπι 1-0 (3-0)

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024