Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η απίστευτη δήλωση του 40χρονου σέρφερ που διασώθηκε από το Λιμενικό

Η απίστευτη δήλωση του 40χρονου σέρφερ που διασώθηκε από το Λιμενικό

Μετά τις εικόνες της δραματικής διάσωσης ανοιχτά της Λούτσας που έκαναν το γύρο της χώρας και καθήλωσαν, ο σέρφερ που από τη θάλασσα βρέθηκε σώος πάνω στο σκάφος του λιμενικού, μιλά αποκλειστικά στο Live News και καταθέτει μια... εντελώς αναπάντεχη οπτική των πραγμάτων

Μετά τις εικόνες της δραματικής διάσωσης ανοιχτά της Λούτσας που έκαναν το γύρο της χώρας και καθήλωσαν, ο σέρφερ που από τη θάλασσα βρέθηκε σώος πάνω στο σκάφος του λιμενικού, μιλά αποκλειστικά στο Live News και καταθέτει μια… εντελώς αναπάντεχη οπτική των πραγμάτων.

«Υπήρχε μια ακινητοποίηση αλλά δεν υπήρχε… ήταν όλα εντάξει.»

– Δεν κινδυνεύσατε δηλαδή;

«Όχι, όχι, όχι… όλα ήταν καλά. Προληπτικά πρέπει να έγινε η διαδικασία».

Είναι ο 40χρονος άνδρας που απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πήρε το kitesurf και βγήκε στα ανοιχτά της Αρτέμιδας για να δαμάσει τα κύματα. Τα μποφόρ ήταν 8 και σύντομα παρασύρθηκε στα ανοιχτά. Έπεσε μέσα στο νερό κολυμπώντας, ενώ ένας 39χρονος κολυμβητής, που τον είδε από μακριά, τον πλησίασε για να τον βοηθήσει.

«Ήμουν στη θάλασσα και όπως έκανα το άθλημα που κάνω, σταματάει ο αέρας και παρασύρομαι λίγο πιο έξω από εκεί που πρέπει με αποτέλεσμα να πρέπει να κολυμπήσω πολύ ώρα».

Και οι δύο, με όση δύναμη τους είχε απομείνει, κουνούν τα χέρια και τα πόδια τους, μέχρι την άφιξη του λιμενικού. Πρώτα ανεβαίνει από τη σκάλα στο σκάφος ο 39χρονος κολυμβητής, που είχε σπεύσει για βοήθεια και στη συνέχεια οι λιμενικοί ρίχνουν ένα σωσίβιο στον σέρφερ. Εκείνος το πιάνει και λίγο αργότερα η δραματική διάσωση φτάνει στο τέλος της.

«Δεν ήμουν ιδιαίτερα μακριά. Και μετά ήρθε… μετά από κανά μισάωρο, μια ώρα περίπου είδα το λιμενικό να έρχεται».

Επί μία ώρα ο ίδιος προσπαθούσε μάταια να πλησιάσει στη στεριά. Τα ρεύματα ό,τι και αν έκανε τον έσπρωχναν προς τα μέσα… Σώος πάνω στο σκάφος πλέον, αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους λιμενικούς.

«Απλά είχαμε βγει πιο πολύ έξω από εκεί που πρέπει. Και κάποιος που δεν γνωρίζει θεώρησε σωστό να πει ότι εμείς κινδυνεύουμε άμεσα».

Τσουχτερό πρόστιμο

Βέβαια τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο προσπαθεί με τη στάση του να αποφύγει…

Ο νεαρός σέρφερ θα πληρώσει όπως όλα δείχνουν πρόστιμο επειδή ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή στα 8 μποφόρ και προκάλεσε την κινητοποίηση του λιμενικού.

Ο 40χρονος που προσπαθεί να αφήσει πίσω αυτές τις σκηνές, κάνει στο Live News μια δήλωση… περισσότερο διπλωματική. Υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλη αυτή η επιχείρηση και άρα τώρα να κληθεί να πληρώσει, αφού όπως λέει θα κατάφερνε κι μόνος του να βγει στη στεριά.

«Δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Νόμιζε ότι δεν θα μπορούσα εγώ να βγω έξω. Δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε».

Η επιμονή του να χαρακτηρίζει μη αναγκαία την επέμβαση του λιμενικού, πιθανότατα έχει να κάνει, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί του Σώματος, και με ένα 2ο πρόστιμο που θα μπορούσε να του επιβληθεί.

Σε κάθε περίπτωση η περιπέτεια για τα δύο άτομα είχε αίσιο τέλος και πλέον η αυλαία αναμένεται να πέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όταν θα ανακοινωθεί στον 40χρονο το ύψος του προστίμου.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024