Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το #MeToo και ο Λιγνάδης στη Βουλή: Η στήριξη σε Μενδώνη από Μητσοτάκη - Πως θα κινηθεί η αντιπολίτευση

Το #MeToo και ο Λιγνάδης στη Βουλή: Η στήριξη σε Μενδώνη από Μητσοτάκη – Πως θα κινηθεί η αντιπολίτευση

Μήνυμα στήριξης στη Λίνα Μενδώνη και μάλιστα χωρίς αστερίσκους ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή έστειλε σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Επιμένουν στα των πολιτικών ευθυνών Μητσοτάκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Μήνυμα στήριξης στη Λίνα Μενδώνη και μάλιστα χωρίς αστερίσκους ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή έστειλε σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Έχει στοχοποιήσει τους μισούς υπουργούς

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα Λιγνάδη κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και συνέστησε στους υπουργούς του να στηρίξουν τη Λίνα Μενδώνη, την παραίτηση της οποίας ζητούν η αντιπολίτευση και καλλιτέχνες το τελευταίο διάστημα, αλλά και στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι «συλλογικό όργανο» και απευθυνόμενος στους υπουργούς του φέρεται να είπε «στηρίξτε όλοι τη Λίνα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, στο πνεύμα της προηγούμενης δήλωσης Γεωργιάδη ότι η κα Μενδώνη βοήθησε για να ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Ελληνικό τόνισε: «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να επιδεικνύουν πνεύμα αλληλεγγύης ο ένας στον άλλο στα δύσκολα» και σημείωσε με νόημα ότι «κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει το μισό υπουργικό συμβούλιο».

Να πάρει θέση

Η παρέμβαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει και ένα στίγμα των προθέσεων με τις οποίες θα τοποθετηθεί αύριο το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός ο οποίος προκάλεσε αυτή τη συζήτηση προκειμένου να ανακοινώσει πρωτοβουλίες για τον κώδικα δεοντολογίας και τη σεξουαλική κακοποίηση αλλά κυρίως για να υποχρεώσει τον Αλέξη Τσίπρα να αποστασιοποιηθεί ρητά από την πολιτικοποίηση των καταγγελιών με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη.

Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη που κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση για το hashtag «#ΝΔ παιδεραστές».

Πάντως το μήνυμα Μητσοτάκη υπέρ της Λίνας Μενδώνη είναι και ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ στην οποία υπάρχει προβληματισμός και εσωτερικές διαφωνίες για το χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη από την υπουργό Πολιτισμού.

Διχασμένος

Από την άλλη μεριά πάντως σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδίδει πολιτικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διχασμένος, καθώς στο εσωτερικό του υπάρχουν στελέχη που εγκρίνουν τη γραμμή πως τα κυκλώματα παιδεραστίας φτάνουν στην αυλή του Μαξίμου, αλλά και στελέχη που απορρίπτουν αυτή τη λογική και μιλούν μόνο για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού που δεν αποπέμπει την Λίνα Μενδώνη.

Πάντως το σημερινό μήνυμα Μητσοτάκη αντιμετωπίστηκε από την Κουμουνδούρου ως επιβεβαίωση της γραμμής που ακολουθεί επισήμως περί αδιαμφισβήτητης πολιτικής ευθύνης του πρωθυπουργού στην επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του. Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με non paper. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με όσα είπε ο πρωθυπουργός για το θέμα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πολιτικές ευθύνες

Πολιτικές ευθύνες πάντως αποδίδουν τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΜέΡΑ25 αλλά και το ΚΙΝΑΛ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις που έγιναν.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για αντιπερισπασμό του πρωθυπουργού με τη συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να κρύψει τις δικές του ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σήμερα εξέφρασε τον φόβο του ότι θα γίνει προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού «ξανά με κάποια ημίμετρα. Θα βγουν και κάποιοι ως εξιλαστήρια, θα τιμωρηθεί η δράση τους -και πολύ σωστά θα κάνουν να κλειστούν και να μη βγουν από τη φυλακή- αλλά θα συνεχίσει, όμως, να υπάρχει αυτός ο βόρβορος, όταν δεν παίρνονται μέτρα, παρά μόνο, ημίμετρα».

«Η άποψή μας είναι, επίσης, ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί πάρα πολύ ο ποινικός κώδικας γύρω από τέτοιας φύσης εγκλήματα, ιδιαίτερα όταν αφορά ανήλικα παιδιά, γυναίκες» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024