«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλητικές δηλώσεις, δεν θα ευθύνεται η Τουρκία για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων» είπε, προκαλώντας για ακόμα μια φορά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλητικές δηλώσεις, δεν θα ευθύνεται η Τουρκία για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων» είπε, προκαλώντας για ακόμα μια φορά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα, σα να μην έφτανε αυτό, ο κ. Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η «εάν συνεχιστούν, δεν θα ευθύνεται η Τουρκία για αποσταθεροποίηση των σχέσεων».

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα […], αλλά οι προκλήσεις στις δηλώσεις της Ελλάδας συνεχίζονται» σημείωσε συγκεκριμένα ο Τσελίκ.

Μάλιστα, ο ίδιος απευθυνόμενος στην Αθήνα, σημείωσε ότι «εάν συνεχιστούν οι προκλητικές δηλώσεις δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ομέρ Τσελίκ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να χρησιμοποιούν μία «πιο υγιή γλώσσα».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περί παρενόχλησης του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνοντας ότι «αυτή η ένταση πρέπει να αποφευχθεί. Η σημερινή εικόνα δεν είναι κατάλληλη για τη θετική ατμόσφαιρα που ξεκίνησε με τις διερευνητικές συνομιλίες. Το θέμα είναι να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr