Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Συνεχίζονται οι προκλήσεις και το όργιο προπαγάνδας ενόψει του νέου γύρου των διερευνητικών

Τουρκία : Συνεχίζονται οι προκλήσεις και το όργιο προπαγάνδας ενόψει του νέου γύρου των διερευνητικών

Η ώρα ήταν 6.45 μ.μ. την Τρίτη όταν δόθηκε η εντολή για scrabble (δηλαδή για άμεση απογείωση) δύο ελληνικών F-16 για αναγνώριση και αναχαίτιση του εναέριου εισβολέα.

Ο ήλιος είχε ήδη  δύσει,  όταν τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας έπιασαν σήμα παραβίασης του εθνικού  εναέριου χώρου από δύο τουρκικά F-16.

Η ώρα ήταν 6.45 μ.μ. την Τρίτη όταν δόθηκε η εντολή για scrabble (δηλαδή για άμεση απογείωση) δύο ελληνικών F-16 για αναγνώριση και αναχαίτιση του εναέριου εισβολέα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν να αναγνωρίζουν και να αναχαιτίζουν βορείως της Χίου τα τουρκικά αεροπλάνα.

Είχε νυχτώσει για τα καλά και οι Τούρκοι προκαλούσαν εντός του FIR Αθηνών. Νυχτερινές προκλήσεις σπανίως γίνονται αλλά αυτή τη φορά τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν και σε κάτι ασυνήθιστο.

Την ώρα που τα ελληνικά F-16 τα αναχαίτιζαν (και μάλιστα με σχετική ευκολία), σε ύψος 19.000 ποδών, τα τουρκικά F-16 στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν έσπασαν το φράγμα του ήχου με αποτέλεσμα να ακουστεί  από κατοίκους στη βόρεια πλευρά της Χίου ένας τρομακτικός θόρυβος. Ήταν ο θόρυβος που κάνουν τα αεροπλάνα όταν σπάνε το φράγμα του ήχου.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα φάσμα τουρκικών προκλήσεων των τελευταίων ημερών ενόψει του επαναληπτικού γύρου των διερευνητικών επαφών, αλλά και της προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών για την προετοιμασία της πενταμερούς διασκέψεως για το Κυπριακό.

Έρχεται να προστεθεί με τις τουρκικές αιτιάσεις για δήθεν παρενόχληση  του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16. Κάτι βεβαίως που διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ.

Και πώς να μην διαψευσθεί, αφού το πλησιέστερο σημείο που έφτασαν τα ελληνικά μαχητικά (που μετείχαν σε άσκηση) ήταν στα 10 ν.μ. από το Τσεσμέ. Τόση μεγάλη απόσταση ασφαλείας ,που απαίτησαν οι Τούρκοι για ένα παλαιό ερευνητικό σκάφος  που κάνει έρευνες επί στήλης ύδατος, δεν έχουν ούτε τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
Ωστόσο η εφημερίδα Sabah με άρθρο της για την κατάσταση που επικρατεί το Αιγαίο, συντηρεί τις προκλήσεις και αναφέρει προκλητικά ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ και ότι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε ξεκίνησαν οι διερευνητικές.

Το δημοσίευμα διερωτάται ποιος είναι ο σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας και αν θέλει να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Είναι σαφείς πλέον οι επιδιώξεις της Άγκυρας ενόψει του γύρου των διερευνητικών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024