Το αρχιτεκτονικό γραφείο Garmendia Cordero Arquitectos μετέτρεψε μια μικρή, εγκαταλελειμμένη εκκλησία στη πόλη Sopuerta της βόρειας Ισπανίας σε ιδιωτική κατοικία.

Χτισμένη σε ένα σημείο που περιβάλλεται από βουνά και πλούσια βλάστηση, η εκκλησία ξεχώρισε από την αρχή για την εξαιρετική της θέση.

Το κτίριο χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα, αλλά στο τέλος του 18ου αιώνα ανακαινίστηκε, ψήλωσε και απέκτησε καμπαναριό.

Όταν οι αρχιτέκτονες και ο τωρινός ιδιοκτήτης της κατοικίας, Tas Careaga ανέλαβαν το έργο της ανακαίνισης η εκκλησία χρειαζόταν άμεσα επισκευή καθώς η στέγη είχε καταρρεύσει.

Μαζί αποφάσισαν να προσεγγίζουν την ανακαίνιση με απόλυτη ευαισθησία διατηρώντας παντού τον αυθεντικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου και παρεμβαίνοντας μόνο όταν ήταν απολύτως απαραίτητο.

Το τελικό αποτέλεσμα περιλαμβάνει τους αυθεντικούς πέτρινους τοίχους οι οποίοι φέρουν μερικές σύγχρονες προσθήκες.


Χτισμένη σε ένα σημείο που περιβάλλεται από βουνά και πλούσια βλάστηση, η εκκλησία ξεχώρισε από την αρχή για την εξαιρετική της θέση.

Στην είσοδο, μια μεταλλική πόρτα τονίζει την αντίθεση μεταξύ παλαιού και νέου, ενώ το ξύλο και τα έργα τέχνης στο εσωτερικό της κατοικίας δίνουν νέα ζωή στην εκκλησία του 16ου αιώνα.

Ο κύριος χώρος της κατοικίας φιλοξενεί την ανοιχτή κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία, η οποία βγάζει σε μια μεγάλη βεράντα.

Ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο βρίσκεται στον πρώτο ημιώροφο ενώ ακριβώς από πάνω συναντάμε τον χώρο του γραφείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr