Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Συλλαλητήριο φοιτητών από το ΑΠΘ στα Δικαστήρια - Απαιτούν την απελευθέρωση των 31 συλληφθέντων

Θεσσαλονίκη : Συλλαλητήριο φοιτητών από το ΑΠΘ στα Δικαστήρια – Απαιτούν την απελευθέρωση των 31 συλληφθέντων

Οι φοιτητές έφτασαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία του αυτόφωρου για τους συλληφθέντες.

Μαζική κινητοποίηση για τους 31 συλληφθέντες από τη χθεσινή κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την έφοδο των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για την εκκένωσή του,  πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων.

Φωνάζοντας συνθήματα, και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ πραγματοποίησαν πορεία από το ΑΠΘ προς τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Εκεί παραμένουν συγκεντρωμένοι καθώς σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία του αυτόφωρου για τους συλληφθέντες.

Οι φοιτητές αρχικά συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ όπου ανήρτησαν πανό στο άγαλμα του Αριστοτέλη που αναγράφει «ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας».

Ξεκινώντας την πορεία προς τα δικαστήρια, ΜΑΤ και κλούβες τους έφραξαν το δρόμο στην συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Τσιμισκή.

Κάτω από την πίεση των Φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων του ΑΠΘ, ο φραγμός «έσπασε» και η πορεία συνέχισε προς τα δικαστήρια.

Εικόνα από 902.gr

Με συνθήματα όπως «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές», οι φοιτητές πορεύτηκαν προς τα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι η πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους υγειονομικούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην πλ. Αριστοτέλους. «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», το σύνθημα που ακούστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από τους συλληφθέντες, οι 29 κατηγορούνται για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ τουλάχιστον ένας φοιτητής, μέλος ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου, για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των φοιτητών στο ΑΠΘ και την πορεία μέχρι τα δικαστήρια όπου βρίσκονται αυτή την ώρα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024