Οι φοιτητές έφτασαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία του αυτόφωρου για τους συλληφθέντες.

Μαζική κινητοποίηση για τους 31 συλληφθέντες από τη χθεσινή κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την έφοδο των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για την εκκένωσή του,  πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων.

Φωνάζοντας συνθήματα, και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ πραγματοποίησαν πορεία από το ΑΠΘ προς τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Εκεί παραμένουν συγκεντρωμένοι καθώς σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία του αυτόφωρου για τους συλληφθέντες.

Οι φοιτητές αρχικά συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ όπου ανήρτησαν πανό στο άγαλμα του Αριστοτέλη που αναγράφει «ο Αριστοτέλης θα ντρεπόταν για την πολιτική σας».

Ξεκινώντας την πορεία προς τα δικαστήρια, ΜΑΤ και κλούβες τους έφραξαν το δρόμο στην συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Τσιμισκή.

Κάτω από την πίεση των Φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων του ΑΠΘ, ο φραγμός «έσπασε» και η πορεία συνέχισε προς τα δικαστήρια.

Εικόνα από 902.gr

Με συνθήματα όπως «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές», οι φοιτητές πορεύτηκαν προς τα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι η πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους υγειονομικούς που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην πλ. Αριστοτέλους. «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», το σύνθημα που ακούστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι από τους συλληφθέντες, οι 29 κατηγορούνται για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ τουλάχιστον ένας φοιτητής, μέλος ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου, για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των φοιτητών στο ΑΠΘ και την πορεία μέχρι τα δικαστήρια όπου βρίσκονται αυτή την ώρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr