Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς με νέο SMS - Τα σενάρια

Lockdown : Σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς με νέο SMS – Τα σενάρια

Εξετάζεται η δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού, που θα χρησιμοποιείται μόνο για ψώνια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για κυβέρνηση και επιστήμονες, καθώς τα 24ωρα που έπονται θα καθορίσουν το κατά πόσο τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ στην Αττική, θα παραταθούν ή όχι.

Κυβέρνηση και επιστήμονες είναι με το βλέμμα στην Τετάρτη, όπου οι λοιμωξιολόγοι στην σύσκεψή τους θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις έχοντας αναλύσει τα δεδομένα που προκύπτουν από τα κρούσματα και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το βασικό σενάριο θέλει την επέκταση των μέτρων περιορισμού για μία, ίσως και δύο εβδομάδες μετά την 28η Φεβρουαρίου.

Τα σενάρια για το lockdown

Έτσι, τα βασικά σενάρια μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

Το πρώτο θέλει το υφιστάμενο lockdown να παρατείνεται για ένα διάστημα μία με δύο εβδομάδων προκειμένου να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας να αποσυμπιεστεί.

Το δεύτερο θέλει τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται στην κυβέρνηση την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου μόνο με click away και, ίσως, σε ένα νέο πλαίσιο στο οποίο θα έχει συμβάλει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νέος κωδικός SMS για το λιανεμπόριο

Tις τελευταίες ώρες ακούγεται για πιθανότητα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου με click away ακόμα και από την 1η Μαρτίου.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου έχει τεθεί ως προτεραιότητα από την κυβέρνηση και οι ειδικοί δεν εμφανίζονται αντίθετοι σε αυτό.

Ο κ. Γώγος δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου. «Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δε φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα».

Το λιανεμπόριο πάντως φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως αναζητεί τρόπους προκειμένου αυτό να λειτουργήσει, όχι μόνο γρήγορα, αλλά και με τον πιο ασφαλές τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η δημιουργία ενός νέου πλαισίου εξόδου των πολιτών μόνο για τα ψώνια τους.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε με την προσθήκη ενός νέου κωδικού αποστολής SMS στο 13033, είτε και με την δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας, δηλαδή νέο πενταψήφιο αριθμό, την οποία θα χρησιμοποιούν οι πολίτες μόνο για το λιανεμπόριο. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος την Δευτέρα είπε μάλιστα πως εξετάζονται πάνω από μία επιλογές.

Πιο δύσκολα πάντως θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού μετακινήσεων, τόσο για τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, όσο και για τις 6 το απόγευμα, όπως ισχύει τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς στη συνέχεια το μέτρο θα επανεξεταστεί, αναλόγως της πορείας που θα έχει η πανδημία.

Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Ως προς τα σχολεία, προτεραιότητα αυτή τη φορά θα δοθεί στη Γ’ Λυκείου, καθώς πλησιάζει η περίοδος των Πανελλαδικών Εξετάσεων και έχουν χαθεί πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Θα ακολουθήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν το ταυτόχρονο άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων και μια εβδομάδα αργότερα να ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024