Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η χθεσινή εφημερία σε Ευαγγελισμό και Αττικόν. Ασθενοφόρα μετέφεραν συνεχώς ασθενείς και δεκάδες πολίτες κατέφευγαν με ύποπτα συμπτώματα στα επείγοντα

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η χθεσινή εφημερία σε Ευαγγελισμό και Αττικόν. Ασθενοφόρα μετέφεραν συνεχώς ασθενείς και δεκάδες πολίτες κατέφευγαν με ύποπτα συμπτώματα στα επείγοντα.

152 ασθενείς με κοροναϊό εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία της Αττικής. 39 στο Αττικόν που εφημέρευε, 28 στο Σισμανόγλειο και άλλα 21 άτομα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα περιστατικά.

Στο Σωτηρία που δεν εφημέρευε μπήκαν 25 ασθενείς, ενώ η εντατική γέμισε, καθώς και τα 84 κρεβάτια είναι γεμάτα. Ερυθρός Σταυρός και Θριάσιο εφημερεύουν σήμερα, με το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής να ανοίγει νέες κλινικές για να περιθάλψει περιστατικά κοροναϊού.

Η αγωνία για τις επόμενες εφημερίες είναι έντονη καθώς καλύφθηκαν και τα επιπλέον κρεβάτια εντατικής θεραπείας που δόθηκαν λίγες μέρες πριν.

Παράταση «δείχνουν» οι εισαγωγές

Η λήξη του lockdown στις 28 Φεβρουαρίου περνάει από τα νοσοκομεία. Πριν οι λοιμωξιολόγοι επιστρέψουν τα κλειδιά της πόλης θα πρέπει εισαγωγές και διασωληνωμένοι να μειωθούν.

Πρόθεση πάντως της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, έστω και με clik away, κάτι που δεν βρίσκει αντίθετους του επιδημιολόγους, αν τα στοιχεία βέβαια το επιτρέπουν.

Βασική προϋπόθεση είναι η άμυνα του συστήματος Υγείας να αντέξει. Νέα κρεβάτια διατίθενται καθημερινά όμως καλύπτονται μέσα σε λίγα 24ωρα. Η εβδομάδα αυτή θα κρίνει αν ο Μάρτιος βρει την Αττική ακόμη σε lockdown.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr