Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Vivienne Westwood : Η νέα αισθησιακή συλλογή με έμπνευση το «Δάφνις και Χλόη»

Vivienne Westwood : Η νέα αισθησιακή συλλογή με έμπνευση το «Δάφνις και Χλόη»

Η καινούργια συλλογή του οίκου εμπνέεται από τα έργα του Γάλλου ζωγράφου Φρανσουά Μπουσέ.

Η νέα συλλογή της Vivienne Westwood για το φθινόπωρο/ χειμώνα του 2021 παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και αντλεί έμπνευση από το έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Φρανσουά Μπουσέ και συγκεκριμένα τον πίνακα «Δάφνις και Χλόη» που ζωγράφισε το 1743.

Ο Φρανσουά Μπουσέ (1703- 1770) ήταν Γάλλος ζωγράφος, αντιπροσωπευτικός του ροκοκό, γνωστός για τους ειδυλλιακούς και ηδονικούς πίνακές του σε κλασικά θέματα και για τις διακοσμητικές αλληγορίες του που παρίσταναν τις τέχνες ή τα αγροτικά επαγγέλματα.

Ανοιχτά ερωτικό, το «Δάφνις και Χλόη» διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα έργα του καθώς απεικονίζει ένα ημίγυμνο ζευγάρι σε μια αισθησιακή αγκαλιά.

Ο συγκεκριμένος πίνακας εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια από τις συλλογές της Westwood το 1990, τυπωμένος τότε σε έναν από τους εμβληματικούς κορσέδες της σχεδιάστριας.

Τριάντα ένα χρόνια αργότερα, το έργο εξακολουθεί να εμπνέει την Westwood και γίνεται η βασική πηγή έμπνευσης για τη νέα της συλλογή.

Ολόκληρη η συλλογή, που αποκαλύφθηκε μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε η Alice Dellal, επαναπροσδιορίζει κλασικά κομμάτια της Vivienne Westwood: από ταρτάν και πανύψηλα τακούνια μέχρι ανατρεπτικές σιλουέτες- φόρο τιμής στην ιστορία του οίκου.

Κατασκευασμένα «από υλικά που έχουν μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον» – όπως ανακυκλωμένο τζιν, «forest positive» βισκόζη και οργανικά μετάξια, τα κομμάτια της συλλογής ακολουθούν πιστά τη δέσμευση του οίκου για βιωσιμότητα. «Στόχος μας είναι να δημιουργούμε ρούχα με διάρκεια», αναφέρει η δήλωση του οίκου Vivienne Westwood.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024