Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η 16η Δεκεμβρίου του 2020: Η ημέρα που η «επόμενη γενιά» άνοιξε τον δρόμο για ασύλληπτες ταχύτητες

Η 16η Δεκεμβρίου του 2020: Η ημέρα που η «επόμενη γενιά» άνοιξε τον δρόμο για ασύλληπτες ταχύτητες

Ξεκλειδώνουμε απεριόριστες δυνατότητες και καλωσορίζουμε το 5G

Οι θετικές εξελίξεις εύκολα χάνονται στην πυκνή επικαιρότητα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως απουσιάζουν. Μια από αυτές δε, η έλευση του 5G στις ζωές μας, αναμένεται να αποδειχθεί όλο και πιο σημαντική, καθώς ανακαλύπτουμε τις ατέλειωτες δυνατότητές του και το βλέπουμε σταδιακά να διευκολύνει όλο και περισσότερο την καθημερινότητά μας. Από τις 16 Δεκεμβρίου, η αρχή της νέας εμπειρίας 5G είναι διαθέσιμη σε κάποιες περιοχές για όλους εμάς που ανήκουμε στο δίκτυο της WIND.

.

Η τεχνολογική επανάσταση ξεκίνησε

Μπορεί, λοιπόν, αρχικά να διέφυγε της προσοχής μας, όμως η 16η Δεκεμβρίου του 2020 σύντομα θα μετατραπεί σε μια ημερομηνία-ορόσημο. Και αυτό, γιατί πρόκειται για την ημέρα που η WIND εξασφάλισε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του φάσματος 5G και ξεκίνησε τις εργασίες –που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα-προκειμένου να φέρει τη νέα επαναστατική τεχνολογία στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας. Ήδη οι συνδρομητές WIND έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη νέα εμπειρία internet, φτάνει να διαθέτουν την κατάλληλη συσκευή και να βρίσκονται σε περιοχή που υπάρχει κάλυψη δικτύου, η οποία έχει ξεκινήσει από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

.

Ας ξεχάσουμε το «loading»

Ακριβώς την εποχή που το internet έχει μεταμορφωθεί στον χώρο που εργαζόμαστε, εκπαιδευόμαστε, πραγματοποιούμε τα ψώνια μας, διασκεδάζουμε και «συναντάμε» τους αγαπημένους μας, έχουμε την ευκαιρία να το δούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας αποκτώντας δυνατότητες που ποτέ μας δεν είχαμε φανταστεί.

Τι σημαίνει, λοιπόν, να «τρέχεις» με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps; Σημαίνει ότι μπορούμε επιτέλους να ξεχάσουμε την ένδειξη «loading» όταν κάνουμε streaming τις αγαπημένες μας ταινίες ή σειρές. Σημαίνει πρακτικά άμεση απόκριση του δικτύου ακόμη και όταν είμαστε συνδεδεμένοι σε αυτό με πολλαπλές συσκευές. Σημαίνει online εφαρμογές που «τρέχουν σφαίρα». Και, φυσικά, σημαίνει ότι θα βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα χωρίς να βλέπουμε την οθόνη να «παγώνει» ή τον ήχο να χάνεται.

.

Το σαλόνι μας γίνεται συναυλιακός χώρος –ή σινεμά

Οι δυνατότητες δεν σταματούν εδώ. Οι ασύλληπτες ταχύτητες του νέου δικτύου 5G της WIND είναι ικανές να υποστηρίξουν ακόμη και live streaming συναυλίες, με τόσο καλή ποιότητα εικόνας και ήχου που να δημιουργούν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε πραγματικά εκεί. Αντιστοίχως, αν το μόνο που μας χωρίζει από το να παρακολουθήσουμε τις αγαπημένες μας ταινίες σε ανάλυση 8Κ είναι… μερικά δευτερόλεπτα, προσθέτοντας μια μεγάλη οθόνη και λίγα ποπ κορν, το σαλόνι μας μετατρέπεται στο προσωπικό μας σινεμά.

.

Gaming επαγγελματικού επιπέδου

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνους που πιθανότατα περίμεναν τη μετάβαση στη νέα, προηγμένη γενιά internet περισσότερο από κάθε άλλον: Οι gamers θα δουν την εμπειρία τους να μεταμορφώνεται, αφού θα μπορούν να παίζουν χωρίς καθόλου lag, ακόμη και αν παράλληλα στριμάρουν ή μιλούν με την παρέα τους μέσω κλήσης βίντεο.

.

Πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε τη νέα εμπειρία 5G εντός και εκτός σπιτιού, μέσω των προγραμμάτων Wind One, που μας εξασφαλίζουν ασύλληπτες ταχύτητες 5G, απεριόριστα data και δώρο ένα 5G smartphone.

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024