Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Λιγνάδη : Οι απόψεις Πιπιλή και Κουρουμπλή για το θέμα της παραίτησης Μενδώνη

Υπόθεση Λιγνάδη : Οι απόψεις Πιπιλή και Κουρουμπλή για το θέμα της παραίτησης Μενδώνη

Η Φωτεινή Πιπιλή περιέγραψε ως λανθασμένους τους χαρακτηρισμούς της κ. Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και το αν πρέπει να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν αξιοκρατική επιλογή, ενός σπουδαίου όπως έλεγαν οι ειδικοί, θεατράνθρωπου. Η κ. Μενδώνη έκανε αμέσως αποδεκτή την παραίτηση Λιγνάδη» σημείωσε η «γαλάζια» βουλευτής σχετικά με την τοποθέτηση του σκηνοθέτη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Φωτεινή Πιπιλή περιέγραψε ως λανθασμένους τους χαρακτηρισμούς της κ. Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ατομικό λάθος, που δεν σημαίνει όμως ότι θα παραιτηθεί. Αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού αν θα φύγει η κ. Μενδώνη. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να καρατομείται ένας υπουργός για μια λάθος διατύπωση» είπε και συνέχισε:

«Γιατί τότε θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και καρατομηθεί ο κ. Τσίπρας το 2013 που έστειλε επιστολή στον Μαδούρο κουκουλώνοντας εμπράκτως την υπόθεση παρενόχλησης και απόπειρας βιασμού του πρέσβη της Βενεζουέλας. Όπως θα έπρεπε να έχει καρατομηθεί και ο πατέρας μιας από τα θύματα, που το βούλωσε ως πατέρας, και δεν κατήγγειλε την υπόθεση και δεν παραιτήθηκε. Κουκούλωσε στο όνομα της Αριστεράς ότι το κορίτσι του υπέστη τέτοια πράγματα. Ανήκε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια έγινε υπουργός» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχουν ένα δίαυλο επικοινωνίας υπογράμμισε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» σημείωσε σχετικά με την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά.

«Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» πρόσθεσε για την υπόθεση Λιγνάδη.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής κράτησε αποστάσεις από την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, ενώ ζήτησε μέτρο σε όσα λέγονται.

«Πέρασα από τρία υπουργεία. Και συχνά έζησα το θέμα να ζητάνε την παραίτησή μου. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Μάλλον θα έχει κόστος ο Μητσοτάκης αν την κρατήσει. Αλλά δεν θα τον συμβουλέψω εγώ τι θα κάνει. Λέω μια απλή γνώμη» υπογράμμισε.

«Είναι εύκολο σε μια επιλογή να την πατήσεις. Αλλά χρειάζεται από όλους ένα μέτρο. Να μην λέγονται εξωφρενικά πράγματα για ανθρώπους, είτε βρίσκονται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι υπάρχουν τομείς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασκεί δριμεία κριτική, όπως η διαχείριση της πανδημίας και η στελέχωση του ΕΣΥ.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024