Βαριές ποινές προβλέπονται για τις κατηγορίες βιασμού κατ' εξακολούθηση εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και με βάση τις κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης , το αδίκημα είναι κακούργημα.

Επισύρει κάθειρξη 10 ετών για κάθε πράξη βιασμού, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες στο δικαστήριο.

Τις ποινές αυτές μπορούν να προστεθούν και άλλες για αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Οι κατηγορίες αυτή τη στιγμή  αφορούν σε δυο περιπτώσεις: ενός 25χρονου, ο οποίος καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ηλικία 14 ετών και σε ένα ακόμη άτομο, που έχει καταθέσει υπό άκρα μυστικότητα.

Η κοινή γνώμη βομβαρδιζόταν εδώ και μέρες με τις πληροφορίες για  τον «ηθοποιό-σκηνοθέτη», όπως περιγράφεται στα ρεπορτάζ, σε βάρος του οποίου διατυπώνονται καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αγοριών, για βιασμούς και ερωτικά όργια στα οποία εξαναγκάζονταν, με πρόσχημα πάντα την είσοδο τους στο χώρο του θεάτρου.

Όμως, μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο δικηγόρος του 25χρονου Γιώργος Βλάχος επιβεβαίωσε στο MEGA ότι η μήνυση του πελάτη του στρεφόταν εναντίον του κ. Λιγνάδη.

Μάλιστα, δήλωσε πως μετά την σύλληψη ο μηνυτής νιώθει «ανακούφιση».

Πως «ψάρευε» ανήλικα παιδιά

Ο ηθοποιός σύχναζε στην πλατεία δίπλα στο σπίτι του, στο Μεταξουργείο,  και «ψάρευε» ανήλικα παιδιά που είχαν όνειρα. Εκεί σύχναζαν παιδιά του Γυμνασίου, όπως ο μηνυτής που ήταν τότε 14 ετών και τον οποίο βίασε ο σκηνοθέτης, το 2010.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης ανέπτυσσε σχέσεις μαζί τους, τους έλεγε πως ψάχνει νέα παιδιά με ταλέντο  δήλωσε ο κ. Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου που κατέθεσε μήνυση για βιασμό από σκηνοθέτη.

Τους έλεγε πως «η ηλικία των 14 – 15 ετών ήταν η κατάλληλη για να αναδειχτεί το ταλέντο τους, για να βγουν προς τα έξω».

Ουσιαστικά δηλαδή, τους υποσχόταν μια λαμπρή καριέρα και με αυτόν τον τρόπο τα προσέλκυε για να ικανοποιηθεί ο ίδιος αργότερα πάνω τους.

Με τον μηνυτή – πελάτη του, που ήταν ένα παιδί 14 ετών και μπορούσε εύκολα να το «χειραγωγήσει», ο κ. Βλάχος είπε, στο MEGA, ότι ο Λιγνάδης τον πήγαινε βόλτες με την μηχανή του σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και του έλεγε πως ήταν καλύτερος. «Εγώ θα σε κάνω αστέρι» έλεγε ο σκηνοθέτης στον ανήλικο μαθητή.

Με πρόσχημα την αναζήτηση ταλέντων, αποκάλυψε ο κ Βλάχος του ζητούσε να φέρει την παρέα του στο σπίτι του. «Και όταν πήγαν όλοι μαζί, νεαρά ανήλικα παιδιά, τους πρότεινε να συνευρεθούν όλοι μαζί» , είπε ο ποινικολόγος.

Ο μηνυτής, σήμερα 25 ετών,  τότε ήταν 14 ετών και φοιτούσε στη β΄ γυμνασίου δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr