Ολλανδία : Εστιάτορες μηνύουν το κράτος για το κλείσιμο που τους επιβλήθηκε
Η KHN, η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.
Η εθνική ένωση εστιατορίων και επιχειρήσεων κέτερινγκ της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μηνύσει το ολλανδικό κράτος για να ανατρέψει τα μέτρα lockdown που έχουν επιβληθεί κατά της πανδημίας της Covid-19, διατυπώνοντας φόβους ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε πολυάριθμες πτωχεύσεις.
Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.
Η KHN επιδιώκει επίσης απροσδιόριστου ύψους αποζημιώσεις στην τελευταία ένδικη προσφυγή ενάντια σε μέτρα που έχει λάβει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Τους δικαιώνει η πρώτη απόφαση
Ολλανδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.
Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.
Η κυβέρνηση αναμένεται αύριο να παρατείνει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ακόμη τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά θα επιτρέψει σε κομμωτήρια και λύκεια να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν.
«Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Ενώ, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442