Ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης πήρε θέση για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη Λίνα Μένδωνη.

Θέση για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου πήρε ο Όμηρος Πουλάκης, ο οποίος μάλιστα υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε πως ο Λιγνάδης ήταν καθηγητής του στο πρώτο του έτος στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και σκηνοθέτης στις τρεις πρώτες επαγγελματικές του παραστάσεις.

Με αφορμή το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Πουλάκης δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τη Δικαιοσύνη. «Οτιδήποτε σαν μαρτυρία για πρόσωπα ή πράγματα, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει, έχω επιλέξει χωρίς να κατακρίνω οποιαδήποτε άλλη οδό να την προσφέρω είτε στο Πειθαρχικό και στο Σωματείο είτε στη νομική οδό. Θα το κάνω στην περίπτωση που κληθώ και αξιολογώντας, φυσικά, τη συνθήκη γιατί και για μένα είναι μια συναισθηματικά ιδιαίτερη συνθήκη», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Ήταν δάσκαλος μου αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα αυτά τα οποία ακούω δεν είναι πλήρως καταδικαστέα και δεν οφείλω να συμβάλω».

«Πυρά» κατά Μενδώνη

Όσον αφορά στην τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο Όμηρος Πουλάκης επισήμανε πως «θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει έστω η λέξη «συγγνώμη» και η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη».

«Με συγχωρείτε που στον λόγο μου εμφανίζεται ο θυμός που νιώθω. Αν η διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν επιτυχημένη δεν θα πιστωνόταν η υπουργός Πολιτισμού την επιτυχία αυτήν; Υπήρξαν 20 μέρες σιωπής, υπεκφυγών επί της ουσίας και έγινε εισαγωγική τοποθέτηση σε κλειστή συνέντευξη Τύπου και δεν ειπώθηκε τίποτα. Το ελάχιστο δεν είναι πάντοτε λίγο αλλά το καθόλου είναι καθόλου».

«Δεν ξέρω αν μπορώ να περιγράψω τι νιώθω. Είναι αδιανόητο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr