Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαϊτανάκι ευθυνών

Γαϊτανάκι ευθυνών

Τι ήταν για τον Κυριάκο να ανέβει μια κολόνα της ΔΕΗ και με μια τανάλια, δυο κατσαβίδια και έναν κόφτη να αποκαταστήσει στο πι και φι τη ζημιά;

Μεγάλη πολιτική μάχη γίνεται στην Ελλάδα διότι, εξαιτίας της «Μήδειας» που πέρασε από τα μέρη μας και άφησε πίσω της συντρίμμια, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα νοικοκυριά απροσδιόριστου αριθμού (ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες). Και άρχισε το γαϊτανάκι των ευθυνών, αυτό που κάθε φορά ακολουθεί μια φυσική καταστροφή στη χώρα, για το ποιος φταίει πιο πολύ. Φταις εσύ, φταίω εγώ, φταίει εκείνος, και ούτω καθ’ εξής. Παραθέτω εν συνεχεία απόσπασμα από χθεσινή είδηση, την οποία ανέσυρα από το Διαδίκτυο, η οποία περιγράφει ότι την ίδια ώρα που συμβαίνουν όσα συμβαίνουν εδώ, και ακούγονται τα μύρια όσα επί δικαίους και αδίκους, αλλού, στις προηγμένες ΗΠΑ, συμβαίνουν τα ακόλουθα:

«Εκατομμύρια Αμερικανοί παρέμειναν την Τετάρτη χωρίς ηλεκτρικό μετά το σφοδρό κύμα ψύχους που έπληξε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Στο Τέξας, την Πολιτεία που είναι η πρώτη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι εξακολουθούσαν να βρίσκονται χθες το βράδυ αντιμέτωποι με διακοπές της ηλεκτροδότησης»!!

Ποιος ευθύνεται για όλο αυτό το χάος; Μα είναι φανερό. Ο Μητσοτάκης ο αναίσθητος που έπινε την ίδια ώρα ανέμελος τον καφέ του στο Ντα Κάπο, ενώ των ευθυνών προφανώς δεν μπορεί να εξαιρεθεί και η Μαρέβα, η οποία γενικώς ευθύνεται – μη με ρωτάτε γιατί, το είπα, «γενικώς, ευθύνεται»…

Πού ήσουνα, Κυριάκο;

Η αλήθεια είναι ότι είχε καλλιεργήσει και αυτός προσδοκίες. Οτι το μοντέλο διακυβέρνησης που θα εφάρμοζε θα ήταν διαφορετικό των προηγουμένων από αυτόν, που είχαν καθίσει στον πρωθυπουργικό θώκο. Μετά εμφανιζόταν με κάτι ποδήλατα, με κάτι εξαρτήσεις αναρρίχησης, έπαιζε και μπάσκετ, έτρεχε, κολύμπαγε, ίδρωνε, ξεΐδρωνε, το έδεσαν κόμπο οι υπόλοιποι. Παιδιά, αυτός δεν θα είναι απλός πρωθυπουργός, θα είναι ο πανταχού παρών. Ο «είμαι δίπλα σας». Ο «έλειψα ποτέ από κοντά σας;», ο «τα παράπονά σας στον δήμαρχο, και εγώ θα σας λύσω ό,τι πρόβλημα σας απασχολεί στη γειτονιά, στο σπίτι, στο γραφείο».

Οπότε λογικό θεωρώ ότι τώρα του βάζουν χέρι που δεν έσπευσε με το που έγινε ο χαλασμός με τη «Μήδεια» να ανέβει σε ένα ερπυστριοφόρο, να φτάσει Κηφισιά «Βάρσο» και από κει πεζός να ανέβει Κεφαλάρι, Πολιτεία, να αποκαταστήσει τις ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ. Διότι αν περιμένει ο άλλος να αποκατασταθεί το δίκτυο από τη ΔΕΔΔΗΕ, πως τη λένε αυτήν, φέξε μου και γλίστρησα.

Τι ήταν για τον Κυριάκο να ανέβει μια κολόνα της ΔΕΗ και με μια τανάλια, δυο κατσαβίδια και έναν κόφτη να αποκαταστήσει στο πι και φι τη ζημιά; Τίποτε δεν ήταν. Αλλά παρέλειψε να το κάνει. Γι’ αυτό και σωστά καταγγέλλεται ως αναίσθητος και αντιλαϊκός που πήγε να πιει καφέ στου Στάθη στο Ντα Κάπο, ενώ ο λαός της Κηφισιάς τον περίμενε «επί τόπου» να του λύσει το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Ενώνω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου με τον βασανισμένο λαό της συμπαθούς αυτής περιοχής και εγκαλώ με τη σειρά μου τον Κυριάκο για ανεμελιά. Ε, μα πια…

Για όνομα…

Εξέφρασα την περασμένη Τρίτη τον προφανή ενθουσιασμό μου διότι μια ελληνίδα πολιτικός γράφει ιστορία στην παγκόσμια πολιτική επιστήμη, και θα βρεθώ και απολογούμενος από πάνω, μου φαίνεται. Αναφέρθηκα στην κυρία Σία (Αναγνωστοπούλου), βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, πρώην υπουργό αδιευκρίνιστων καθηκόντων και αποτελέσματος, διότι εφηύρε και το εμφάνισε σε δήλωσή της (εξ ου και ο δικός μου ανυπόκριτος ενθουσιασμός) τον πολιτικό όρο «ακραίο Κέντρο», αλλά εκείνη δεν το εκτίμησε καθόλου (το αντίθετο βέβαια θα έπρεπε να το κοιτάξω…).

Ως εκ τούτου εξέδωσε δήλωση, προσωπική, εις απάντησή μου, την οποία διαμοίρασε το γραφείο Τύπου του κόμματος της χαράς, και την οποία καταχωρώ ως έχει:

«Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο, ονομάζομαι Σία Αναγνωστοπούλου και ουχί κ. Σία.

Να δείτε οι ξένοι και ντόπιοι αναλυτές τι σοκ παθαίνουν όταν ένας

δημοσιογράφος απευθύνεται εν έτει 2021 και στην εποχή του metoo σε μια

κυρία αποκαλώντας την κ. Σία. Πάντως, κ. Παπαχρήστο, δεν ξέρω αν

κατηγορηθώ για όσα έκανα ή δεν έκανα. Σίγουρα δεν θα κατηγορηθώ για

ξεδιαντροπιά. Εσείς;».

Κι εμείς, επίσης κυρία Σία μου, σας διαβεβαιώ. Ειδικά όταν ψευδώς παραλείπετε να αναφέρετε ότι στην αρχή του άρθρου μου σας προσφωνώ με το πλήρες όνομά σας. Αλλωστε πώς αλλιώς θα σας καταχωρούσε η παγκόσμια πολιτική Ιστορία; Υπάρχουν ενδεχομένως χιλιάδες κυρίες με το όνομα Σία, άλλα με το όνομα Σία Αναγνωστοπούλου, πολιτικός, μία. Κατά τα λοιπά, σας ενημερώνω πως δεν θα τσιμπήσω στον εύκολο εκβιασμό να με «τσουβαλιάσετε» στο #metoo, διότι έχω εκπεφρασμένες ξεκάθαρες απόψεις επί του θέματος, και επιπλέον ούτε ξάδερφος του Λιγνάδη είμαι, ούτε του Κιμούλη. Δεν ξέρω αν είναι ύποπτο – πάντως σπεύδω να το δηλώσω και αυτό – αλλά με τον Γιώργο είχαμε υπηρετήσει μαζί ένα φεγγάρι στο Ναυτικό.

(Η μικρή καθυστέρηση στην απάντηση οφείλεται στο γεγονός ότι η ανακοίνωση της κυρίας Σίας μέσω του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ μού κοινοποιήθηκε περί τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, όταν η στήλη είχε κλείσει…)

Ισπανική επέλαση

Το έλα να δεις γίνεται με τους μπαχαλάκηδες στην Ισπανία που σπεύδουν προς υποστήριξη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ, ο οποίος έφαγε 9 μήνες κατακέφαλα διότι έβριζε όποιον του ερχόταν στο καμένο του μυαλό. Την ιστορία τη διηγήθηκα και χθες – ο ράπερ πήγε σε ένα πανεπιστήμιο για να ζητήσει άσυλο, η αστυνομία δεν μάσησε από το γεγονός, μπήκε στο πανεπιστήμιο και τον «μάζεψε» και τώρα γίνεται ένας χαμός στην Ισπανία. Διπλός για την ακρίβεια. Στους δρόμους για τον ράπερ που βρίσκεται… στο κελί 33, και στην πολιτική για το πώς συναίνεσαν οι Podemos ώστε να συλληφθεί η μούρη αυτή.

Η πλάκα είναι ότι ο δεύτερος χαμός επεκτάθηκε και εκτός Ισπανίας, ήρθε και στα μέρη μας, όπου μπροστάρης ο Αδωνης (σιγά να μην άφηνε να περάσει έτσι το πράγμα) άρχισε να κάνει καζούρα στους συριζαίους για τον ομόσταυλό τους, της Ισπανίας.

Το ματσάκι έληξε πολλά με λίγα υπέρ του Αδωνη, και χθες ο άνθρωπος ξεκίνησε καινούργιο: αυτή τη φορά γιατί η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες προκειμένου να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές οπαδούς του ράπερ. Και τον παίρνει το παράπονο τον Αδωνη, εξανίσταται η φτωχή ευαίσθητη καρδιά του, και το αναδεικνύει το γεγονός.

Οχι, που θα το άφηνε…

Να τον χαίρεται!

Το άρθρο είχε δημοσιευθεί προ ημερών στην «Εφ. Συν.», και φευ είχε ξεφύγει της προσοχής μου – τόσα και τόσα διαβάζω καθημερινά άλλωστε. Το συγκεκριμένο όμως μου διέφυγε, εξ ου και απολογούμαι στο ευρύ αναγνωστικό μου κοινό. Διότι πρόκειται για «διαμάντι» ακατέργαστο. Αρθρογραφεί υπέρ Κουφοντίνα και της ικανοποίησης του εκβιασμού του κατά της συντεταγμένης πολιτείας ο δικηγόρος Θαν. Καμπαγιάννης. Ποιος είναι ο κ. Καμπαγιάννης; Είναι ο δικηγόρος του «λεγάμενου» στην αγωγή του ενός εκατομμυρίου για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο. Δεν θα μεταφέρω φυσικά όλο το άρθρο-πρόκληση για τους δολοφονημένους από τον Κουφοντίνα και τις οικογένειές τους εδώ, δεν έχει νόημα. Θα μεταφέρω όμως ένα μικρό απόσπασμα:

«Καταπατώντας τους ίδιους της τους νόμους στην περίπτωση Κουφοντίνα» γράφει ο περί ου ο λόγος δικηγόρος «η Δημοκρατία δικαιώνει αναδρομικά τη βίαιη δράση του. Και έτσι ο κρατούμενος αντί να ηττάται όπως καμώνονται τα ανδρείκελα της κυβέρνησης, νικάει την ώρα της συντριβής του…».

Ειλικρινά θα ήθελα να γνωρίζω αν συμφωνεί με όλα αυτά ο «λεγάμενος», αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να του επισημάνω «να τον χαίρεται»!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024