Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος Αθανασιάδης έγραψε το απόλυτο εγχειρίδιο για σκυλογονείς

Ο Κυριάκος Αθανασιάδης έγραψε το απόλυτο εγχειρίδιο για σκυλογονείς

Κυκλοφόρησε μόλις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος με τίτλο "Πήραμε Σκύλο" και αξίζει την προσοχή μας

Υπέροχα, πανέμορφα, αφοσιωμένα και αξιαγάπητα, τα σκυλιά δεν είναι μόνο «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Ρωτήστε όποιον έχει σκύλο και θα σας πει!

Αν αγαπάτε τα σκυλιά, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Κι αν πάλι δεν έχετε σκύλο, αλλά σκέφτεστε να αποκτήσετε, διαβάστε το ξανά και ξανά. Θα μάθετε, με τον πιο απλό και παραστατικό τρόπο, και με πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητα:

Ας πούμε…

Ποιος τύπος σκύλου ταιριάζει περισσότερο με το στιλ της ζωής σας; Τι προετοιμασίες πρέπει να κάνετε πριν έρθει στο σπίτι σας;  Πώς θα περάσουν οι πρώτοι δύσκολοι, αλλά τόσο ευχάριστοι, μήνες. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας απέναντί του από εκεί και πέρα;

Το βιβλίο προλογίζει ο εκπαιδευτής σκύλων, Βασίλης Μπορομπόκας, αν και ο συγγραφέας του, Κυριάκος Αθανασιάδης εκπαίδευσε -ως προς τα βασικά- κατά μόνας τον Αρσέν και την Άγκαθα, τα δύο αξιολάτρευτα pugs του. Η γάτα Φαντομά δεν εκπαιδεύεται-άλλωστε, είναι από φυσικού της μία κυρία.

Κυριάκος Αθανασιάδης, πατέρας τριών τετράποδων τέκνων και συγγραφέας

Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, ουσιαστικά, δεν μεγάλωσε με σκυλιά, αλλά με γατιά. Για την ακρίβεια, ο ίδιος ομολογεί ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του φιλόζωο-συχνά, στο παρελθόν, μπορεί να μην παρατηρούσε καν τα σκυλάκια στον δρόμο. Ήταν ο Αρσέν που του άλλαξε την ζωή και την σκέψη. Του δίδαξε την επί της ουσίας συγχώρεση και, ο ίδιος, τον αποκαλεί χωρίς ίχνος γλυκερής υπερβολής, «παιδί» του.

Τόσο πολύ τον αγαπά που του έδωσε φωνή και ιντερνετική υπόσταση-ο Αρσέν είναι ένας influencer με τα όλα του. Μάλιστα, αναγνώστες με ζωάκια του στέλνουν στην σελίδα του στο Facebook το βιβλίο του αγαπημένου του πατέρα και ο Αρσέν σπεύδει να τις δημοσιεύσει με κάποιο από τα χαρακτηριστικά του σχόλια που σου λιώνουν την καρδιά.

Νά και η φίλη μου η Άλμπυ. Στην πωτογλαφία, τη βλέπουμε να τσακώνεται με τη μαμασίτα της σεία Καλλιρόη [ Platon Chor ]…

Δημοσιεύτηκε από Αρσέν στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Μα, όποιος θέλει να πάρει σκύλο θα διαβάσει ένα βιβλίο;

«Η αλήθεια είναι πως όσοι αναγνώστες έχουν με έναν τρόπο επικοινωνήσει μαζί μου είναι ήδη σκυλογονείς. Ίσως θέλουν να επιβεβαιώσουν πράγματα που ξέρουν ήδη ή να βρουν καινούργια», εξηγεί ο Κυριάκος Αθανασιάδης.

Άλλωστε, ο τίτλος του βιβλίου του, που καταβροχθίζεται μέσα σε λίγη ώρα, έχει ρήμα χρόνου αορίστου. Πήραμε, έγινε το «κακό».

Έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το μικρό, καλοδουλεμένο manual, καθώς γράφτηκε από έναν όχι απλώς πολύ καλό συγγραφέα, αλλά και έναν άνθρωπο που έχει δύο σκύλους και μία γάτα, κάποιον που γνωρίζει τα ευεργετήματα και τις δυσκολίες του να έχεις σκύλο.

Το βιβλίο του, ο ακαταπόνητος Κυριάκος Αθανασιάδης (που περνά σχεδόν όλη του την ζωή στο home office του με λάπτοπ, χαρτιά και βιβλία), το ολοκλήρωσε λίγο πριν την έναρξη της πρώτης καραντίνας, έναν χρόνο σχεδόν πριν δηλαδή.

Τόσους μήνες δεν κυκλοφορούσε…λόγω καραντίνας. Ήταν ώρα του, όμως. Πόσο ακόμα να παρέμενε ανέκδοτο;

«Άλλωστε, και ποιος δεν «πήρε σκύλο» στην καραντίνα;», ρωτώ ρητορικά τον Κυριάκο Αθανασιάδη και η απάντησή του έρχεται αμέσως: «Ανησυχώ λίγο γι’ αυτό το θέμα, να πω την αλήθεια. Πήραν δεκάδες νοικυριά σκύλο για παρέα ή για να βγαίνουν βόλτα συχνότερα, αλλά πολύ φοβάμαι πως τα σκυλάκια που πρόκειται να εγκαταλειφθούν στον δρόμο πρόκειται να είναι πιο πολλά από ό, τι προηγούμενες χρονιές. Δεν είναι απλή η απόφασή μας να αρχίσουμε συγκατοίκηση με έναν σκύλο. Δεν λαμβάνεται εν μία νυκτί και αυτό το λέω πολύ καθαρά σε διάφορα σημεία του βιβλίου.»

Μια ωραία ιδέα και για δώρο!

Σημειωτέον, το βιβλίο δεν αναλώνεται σε παράθεση ξερών και γενικών συμβουλών. Κάθε κεφάλαιο (η διατροφή, η βόλτα, ο ύπνος κλπ) συνοδεύεται από ένα μικρό extra υποκεφάλαιο-απολαυστικότατα όλα τους!- που αφορά συγκεκριμένα την σχέση Κυριάκου-Αρσέν. Σε μια τυχόν δυσαρμονία, πώς τα βρήκανε οι δυο τους, ας πούμε; Ή πώς αντιδρά ο Αρσέν στις προκλήσεις της καθημερινότητας, τι τον κάνει χαρούμενο, τι του εξάπτει την περιέργεια;

Σκίτσο του Αρσέν δια χειρός Χρήστου Παπανίκου

«Κάθε σκυλί διαφέρει από ένα άλλο, είναι όπως με εμάς τους ανθρώπους», μου εξηγεί ο συγγραφέας του «Πήραμε Σκύλο». «Όμως, από την άλλη, όλα τα σκυλιά είναι σαν ένα σκυλί: όλα σου λένε με το βλέμμα τους ότι σε αγαπούν, ότι λαχταρούν μια βόλτα ή μια λιχουδιά. Ακριβώς όπως με εμάς τους ανθρώπους. Τόσο διαφορετικοί, τόσο ίδιοι σε ορισμένες βασικές ανάγκες και επιθυμίες που μας καθορίζουν ως έμβια όντα», λέει ο Κυριάκος Αθανασιάδης και η μεταξύ μας απόσταση (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) κάπως λιγόστεψε με αυτή του την κουβέντα.

Γαβ, λοιπόν, όπως «σ’ αγαπώ». Γαβ, όπως «αγάπα με».

Καλές αναγνώσεις, με τρελά κουνήματα ουράς!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024