Θεσσαλονίκη : Στο ΑΠΘ οι φοιτητές – Ζητούν να παρέμβουν στη σύγκλητο
Κινητοποιήσεις φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτη φοιτητές έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ.
Οι φοιτητές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως: “Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία, έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές“.

Τα συγκεντρωμένα άτομα ζητούν να συναντηθούν με τον πρύτανη του ιδρύματος, Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, αρνείται να τους δεχθεί και να ακούσει τα αιτήματά τους. Ο αντιπρύτανης φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτρης Κωβαίος κατέβηκε προς στιγμήν, στη συνέχεια αποχώρησε και ξανά ανέβηκε στην αίθουσα συγκλήτου.
Συγκεκριμένα, οι φοιτητές ζητούν να συμμετέχουν στη σύγκλητο και να δοθούν απαντήσεις αλλά και δεσμεύσεις γύρω από τη στάση των πρυτανικών αρχών για το νέο νομοσχέδιο Παιδείας και όσων περιλαμβάνει.
Οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης
Σημειώνεται πως η συνέλευση των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί και αύριο στην Πρυτανεία, στις 12:00 το μεσημέρι.
Δείτε βίντεο του GRTimes:
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
- Στον «πάγο» και το 2027 δύο φόροι για τα ακίνητα
- Κρήτη: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στο Λασίθι τη νύχτα
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442