Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H μετοχή «Τσιτσιπάς» στο χρηματιστήριο του ελληνικού internet

H μετοχή «Τσιτσιπάς» στο χρηματιστήριο του ελληνικού internet

Από παιδί θαύμα, αποδιοπομπαίος τράγος και τούμπαλιν

Από το 2017 που «μπήκε» στα σπίτια κάποιων λίγων ελλήνων τηλεθεατών, αναγνωστών και δημοσιογράφων, ο γεννημένος το 1998 τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, μπήκε ταυτόχρονα και σε ένα από τα πιο ευμετάβλητα χρηματιστήρια.

Μπήκε στο χρηματιστήριο του ελληνικού διαδικτύου, όπου ακόμα και η πιο δημοφιλής μετοχή, μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να φτάσει από τον ουρανό στα τάρταρα και αντίστροφα.

Η μετοχή του Τσιτσιπά έκανε. πρώτα, την εμφάνισή της  στα διεθνή χρηματιστήρια. Πρώτα έγινε γνωστός στο εξωτερικό και μετά στην πατρίδα του.

Το 2016 κατέκτησε, με τον εσθονό συμπαίκτη του Κένεθ Ράισμα, το διπλό του Wimbledon αγοριών και έγινε νο 1 της κατηγορίας juniors.

Ο Κένεθ Ράισμα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του 2016

Από νούμερο 205 της παγκόσμιας κατάταξης στα τέλη Μαΐού του 2017, έναν χρόνο αργότερα ο Τσιτσιπάς έφτασε στο νούμερο 39.

Εκτόξευση

Η μετοχή του στο ελληνικό internet γνώρισε την πρώτη της εκτόξευση τον Αύγουστο του 2018 ,όταν κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έναν από τους κορυφαίους τενίστες των ημερών μας και νικητή του Wimbledon εκείνης της χρονιάς.

Τότε ήταν που ολόκληρη η Ελλάδα ασχολήθηκε με τον Στέφανο Τσιτσιπά χαρακτηρίζοντάς τον ως το παιδί θαύμα και ως το νέο πρότυπο του ελληνικού αθλητισμού.

Η πορεία του συνεχίζει εντυπωσιακή. Το 2019 γίνεται το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης και κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου τουρνουά, ΑΤP του Λονδίνου, έχοντας κερδίσει, στον ημιτελικό, τον ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου τένις, Ρότζερ Φέντερερ.

Το ελληνικό ίντερνετ κατακλύζεται από φωτογραφίες του νεαρού τενίστα και αναλύσεις του θαυματουργού παιχνιδιού του.

Ο Τσιτσιπάς γίνεται λαϊκός ήρωας…Ενός λαού όμως που στη συντριπτική του πλειοψηφία αγνοούσε (και συνεχίζει να αγνοεί) ακόμα και τους βασικούς κανόνες του τένις,

Τα ελληνικά social media του 2019 αγνοούν όρους όπως το forehand και το backhand αλλά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κατά πόσο ο Τσιτσιπάς είναι ζευγάρι με την επίσης ταλαντούχα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη.

Κάθοδος

Το 2020, ο Τσιτσιπάς δεν πετυχαίνει ίδιας αίγλης νίκες, γεγονός που το ελληνικό ίντερνετ δεν θα αφήσει ασυγχώρητο.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Τσιτσιπάς κάνει το «λάθος» να συμμετάσχει σε καμπάνια του υπουργείου Υγείας κατά του κοροναϊού, και με σποτάκι καλεί τη νεολαία που ετοιμάζεται να  επιστρέψει από τις διακοπές της, «να αγκαλιάσει τα μέτρα προστασίας».

Είναι η στιγμή που το άλλοτε αγαπημένο παιδί απογοητεύει, για πρώτη φορά, μια σημαντική μερίδα του ελληνικού διαδικτυακού κοινού και κατηγορείται ότι συμμετάσχει σε κυβερνητικά σποτ αγνοώντας ότι η πλειοψηφία των συνομηλικών του, δεν θα πάει διακοπές λόγω ανεργίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, ο Τσιτσιπάς γράφει στο Twitter: «Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα». Το ελληνικό ίντερνετ εξεγείρεται και τον κατηγορεί ότι δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα του ελληνικού λαού αλλά κρίνει με βάση τις ανάγκες ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου.

Μάλιστα, κάνοντας ένα εγκληματικό double fault, που θα λέγαμε και στην γλώσσα του, πριν καλά καλά περάσει η ιστορία αυτή, ο Τσιτσιπάς ρίχνει τις μετοχές του στα τάρταρα μέσω ενός βίντεο που τον δείχνει να συμμετέχει σε χριστουγενιάτικο πάρτι στο Ντουμπάι.

Είναι η περίοδος που πολλοί έλληνες celebrities βρίσκονται στο στόχαστρο, επειδή, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων, ταξιδεύουν στο Ντουμπάι για να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Ο Τσιτσιπάς βέβαια βρισκόταν ήδη εκεί, όχι για διακοπές αλλά για προπονήσεις, καθώς προετοιμαζόταν για το Αυστραλιανό Όπεν, αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν φάνηκε να λαμβάνεται υπόψιν από τα ηλεκτρονικά λαϊκά δικαστήρια που τον καταδίκασαν για «πριβέ ξεφάντωμα, στο ελεύθερο Ντουμπάι».

Έτσι φτάσαμε στο χθεσινό νέο θαύμα του έλληνα τενίστα, ο οποίος με μία επική ανατροπή απέκλεισε, από τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open, τον σπουδαίο τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ.

O Τσιτσιπάς είναι και πάλι ο ήρωας του ελληνικού ίντερνετ, ο πρεσβευτής του ελληνικού αθλητισμού και ο νέος κυρίαρχος του παγκόσμιου ίντερνετ.

Από χθες, ο Τσιτσιπάς και οι μετοχές του έχουν και πάλι εκτοξευθεί, μέχρι φυσικά την επόμενη ανάρτηση που θα αποφασίσει να κάνει χωρίς προηγουμένως να έχει αυτή εγκριθεί από κάποιο δημοψήφισμα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024