Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Ενέκρινε μελέτη για την πανδημία, με έκθεση εθελοντών στον κοροναϊό

Βρετανία : Ενέκρινε μελέτη για την πανδημία, με έκθεση εθελοντών στον κοροναϊό

Η μελέτη γίνεται με συνεργασία της κυβερνητικής ομάδας εργασίας για τα εμβόλια, του Imperial College London, του Royal Free London NHS Foundation Trust και της κλινικής εταιρίας  hVIVO.

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιτρέψει σε εθελοντές να εκτεθούν στον ιό που προκαλεί την COVID-19 προκειμένου να προωθηθεί η ιατρική έρευνα για την πανδημία.

Στη δοκιμή, που θα ξεκινήσει σε διάστημα ενός μήνα, θα λάβουν μέρος έως 90 υγιείς εθελοντές, ηλικίας 18-30 ετών, που θα εκτεθούν στην COVID-19 σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Ζητούμενο, κατά τη βρετανική κυβέρνηση, είναι να εμπλουτιστεί η γνώση για το πώς ο ιός επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Προκειμένου, ωστόσο, η δοκιμή να είναι όσο το δυνατό πιο ασφαλής, θα χρησιμοποιηθεί το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Αγγλία από τον Μάρτιο του 2020, αντί ένα από τα νέα παραλλαγμένα και πιο επικίνδυνα στελέχη.

Η μελέτη θα επιδιώξει αρχικά να βρει ποιο είναι το μικρότερο ποσό του ιού που απαιτείται για να προκληθεί μόλυνση, ανέφερε. Στη συνέχεια, οι εθελοντές θα μπορούν να λάβουν υποψήφια εμβόλια, προτού εκτεθούν στον ιό. Έκαστος θα αποζημιωθεί για τη συμμετοχή του.

Ο Βρετανός υφυπουργός Επιχειρήσεων, Κουάσι Κουάρτενγκ, τόνισε πως η μελέτη θα βοηθήσει να βρεθούν μακροπρόθεσμα τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια.

Για τη μελέτη θα συνεργαστούν η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τα εμβόλια, το Imperial College London, το Royal Free London NHS Foundation Trust και η κλινική εταιρία  hVIVO, που είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή μοντέλων ιικής πρόκλησης στον άνθρωπο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024