Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σλούκας εναντίον Μίτσιτς: Η… μάχη δύο σπουδαίων γκαρντ

Σλούκας εναντίον Μίτσιτς: Η… μάχη δύο σπουδαίων γκαρντ

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Εφές και η Ευρωλίγκα εστίασε στο αφιέρωμά της στη μονομαχία του Σλούκα με τον Μίτσιτς

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο στην Κωνσταντινούπολη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Εφές και η Ευρωλίγκα εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι από την αυριανή αναμέτρηση. Αυτό των δύο σπουδαίων γκαρντ. Βασίλιε Μίτσιτς εναντίον Κώστα Σλούκα.

Δύο παίκτες που… κουβαλούν ρόλο ηγέτη στις ομάδες τους και το επίσημο σάιτ της Euroleague ασχολήθηκε με τα νούμερά τους, αλλά και τον τρόπο που αγωνίζονται.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται:

Η πρώτη σύγκριση των δύο έχει να κάνει με τις ασίστ που έχουν μοιράσει στην Ευρωλίγκα από τη σεζόν 2017-18 και μετά. Εκεί όπου στην κορυφή βρίσκεται ο Νικ Καλάθης με διαφορά. Οι δυο τους όμως ακολουθούν με τον Σλούκα στη δεύτερη θέση και τον Μίτσιτς στην τρίτη.

Οι δυο τους μοιάζουν αρκετά στο θέμα ασίστ, αλλά από εκεί και πέρα το παιχνίδι τους έχει αρκετές διαφορές. Ο Μίτσιτς χρησιμοποιεί το μέγεθός του και το 1.96 του για να επιτεθεί σε αντιπάλους με διείσδυση ή από το low post, σουτάρει όμως από μακριά με το χαμηλότερο ποσοστό της καριέρας του, ένα 31.8%. Χρησιμοποιεί όμως τη δύναμή του για να κερδίζει φάουλ (4.6 ανά αγώνα) και τη δημιουργία του για να βρίσκει τους ελεύθερους συμπαίκτες του με 5.1 ασίστ μέσο όρο.

Ο Σλούκας είναι ο ορισμός του… θανατηφόρου combo guard. Είναι επικίνδυνος με την μπάλα στα χέρια του, αλλά και χωρίς αυτήν όταν έχει έναν άλλο πλέι μέικερ δίπλα του, όπως ο θρυλικός Βασίλης Σπανούλης. Ο Σλούκας έχει κάνει τρία double double φέτος, είναι πέμπτος στις ασίστ με 6.1 ανά αγώνα και σουτάρει με 43,3% από τη γραμμή των τριών πόντων. Ένας αριθμός μεγαλύτερος του μέσου όρου της καριέρας του (41.2%). Παραμένει κι ένας εξαιρετικός σουτέρ από τη γραμμή των βολών με 91%.

Ο Μίτσιτς είναι καλύτερος σουτέρ δύο πόντων, εκμεταλλευόμενος το μέγεθός του και τις ικανότητές του στο drive και τα μεσαίας απόστασης jumper του με 85/156 σουτ (54.4%). Ο Σλούκας φέτος δείχνει να έχει πρόβλημα με τα δύο αυτά στοιχεία μετρώντας 39.8% στα δίποντα. Στα πέντε χρόνια του με τη Φενέρμπαχτσε όμως είχε 47.7% (337/707). Και οι δύο έχουν τα δυνατά σημεία τους σε αυτό το match up και προσφέρουν πολλά στις ομάδες τους.

Οι δύο παίκτες είχαν αναμετρηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2020. Ο Σλούκας είχε 10 πόντους και επτά ασίστ σε 24′. Ο Μίτσιτς τα είχε καταφέρει καλύτερα με 20 πότνους, επτά ασίστ και πέντε κερδισμένα φάουλ. Και οι δύο είχαν 15 στο σύστημα αξιολόγησης με την Αναντόλου Έφες να φτάνει στη νίκη με 84-79 στο ΣΕΦ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024