Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο καναπές που βλέπεις παντού στο Instagram

Αυτός είναι ο καναπές που βλέπεις παντού στο Instagram

Πρόκειται για τον εμβληματικό «Camaleonda» του Ιταλού σχεδιαστή Mario Bellini.

Πιθανότατα η πρόθεση της Κρίσι Τέιγκεν δεν ήταν να προκαλέσει μανία με τον καναπέ της αλλά αυτό συνέβη πριν λίγες μέρες με αφορμή μια ανάρτησή της στο Instagram.

Το μοντέλο και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών μέσω των οποίων διαφήμιζε την νέα της κολεξιόν με loungewear, «Chill by Cravings».

Πολλοί σχολίασαν τις πολύχρωμες ρόμπες και τα ευφάνταστα αξεσουάρ αλλά ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που ζητούσαν να μάθουν για τον ροδακινί βελούδινο καναπέ στον οποίο καθόταν.

Πρόκειται λοιπόν για τον εμβληματικό «Camaleonda» του Ιταλού σχεδιαστή Mario Bellini. Ακόμα και αν δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομά του έχετε σίγουρα δει κάποιο αντικείμενο που έχει σχεδιάσει.

Διάσημοι, influencers και γνωστοί σχεδιαστές μόδας συγκαταλέγονται στους θαυμαστές των επίπλων του. Εκτός από την Κρίσι Τέιγκεν, ο καλλιτέχνης Daniel Ashram, η influencer Aimee Song και ο Mike D των Beastie Boys είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους που έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο καναπέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @neyehaus

Γνωστός για την τελειομανία του, ο Μαρκ Τζέικομπς είχε τοποθετήσει στη μέση του pop-up καταστήματός του στη Madison Avenue έναν πράσινο κοτλέ Camaleonda ενώ μια ροζ εκδοχή του διάσημου καναπέ βρίσκεται και στη ναυαρχίδα των καταστημάτων της Stella McCartney στην Old Bond Street του Λονδίνου.

Ο «Camaleonda», όμορφος και φουσκωτός, δεν έχει καθορισμένο σχήμα.

Τα κομμάτια του μετατοπίζονται επιτρέποντας στο σπονδυλωτό έπιπλο να αλλάζει και να μεταμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Το περασμένο καλοκαίρι, η B&B Italia, η εταιρία από την οποία πρωτοκυκλοφόρησε το κομμάτι, κυκλοφόρησε εκ νέου το αυθεντικό σχέδιο για πρώτη φορά από το 1979.

Η λατρεία για τον Camaleonda ξεκίνησε το 1972. Εκείνη τη χρονιά, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης κάλεσε 12 Ιταλούς σχεδιαστές να συμμετάσχουν στην έκθεση, «Ιταλία: Το νέο οικιακό τοπίο».

Εκεί ήταν που ο Mario Bellini παρουσίασε για πρώτη φορά τη φανταστική του δημιουργία. Η B&B Italia παρήγαγε το κομμάτι για μόλις πέντε χρόνια και ο καναπές έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα, συλλεκτικά έπιπλα.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024