Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους όλες επιχειρήσεις άνω τον 20 ατόμων προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid τεστ δύο φορές τον μήνα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη.

«Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα στο ergasia.testing.gov.gr στην οποία οι επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων, θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους για να κάνουν -εφόσον το επιθυμούν- δωρεάν rapid test μέχρι και 2 φορές το μήνα.Οφείλουμε, ωστόσο, όλες και όλοι -παρά τη μεγάλη κούραση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά- να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο τέλος αυτού του αγώνα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Από σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα από σήμερα λειτουργούν τμήματα των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, ενώ τόνισε:

«Από σήμερα λειτουργούν τμήματα των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με άμεση δυνατότητα 2.400 και 1.000 ημερήσιων εμβολιασμών αντίστοιχα, και πολύ περισσότερων στην πορεία.Έχουμε -όπως τόνισε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι- τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών με τη συνεργασία όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.Στόχος μας είναι να εμβολιάζονται οι πολίτες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, γρήγορα και με ασφάλεια».

Σχετικά με το πότε θα εμβολιαστεί ο μαζικός πληθυσμός αλλά και πότε θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Για εμάς είναι μεγάλη προτεραιότητα να έχουμε αποκτήσει μέχρι το Πάσχα το πρώτο τείχος ανοσίας. Να έχουν εμβολιαστεί δηλαδή οι πολίτες των 60 ετών και πάνω. Αν το καταφέρουμε θα έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς αυτές οι ηλικιακές ομάδες δημιουργούν πίεση στο ΕΣΥ».

Σχετικά με το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς σε ηλικιωμένους λόγω της Μήδειας, ο κ. Ταραντίλης τόνισε:

Στόχος είναι με ασφάλεια πάντα να μπορούν να τηρηθούν τα ραντεβού, ώστε να μην υπάρχει φόβος να χαθούν οι δόσεις. Ωστόσο υπάρχει ο μηχανισμός αναπλήρωσης, όπου καλούμε πρόσωπα από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν το εμβόλιο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο