Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες που εξοργίζουν: Διανομείς παίρνουν το μηχανάκι στα χέρια για να παραδώσουν την παραγγελία μέσα στο χιόνι

Εικόνες που εξοργίζουν: Διανομείς παίρνουν το μηχανάκι στα χέρια για να παραδώσουν την παραγγελία μέσα στο χιόνι

Εικόνες με διανομείς που έχουν παρκάρει το μηχανάκι τους μέσα στο χιόνι, ακόμη και εργαζόμενοι που αναγκάστηκαν να πάρουν το όχημα στα χέρια τους για να φτάσουν στον προορισμό τους, προκαλούν οργή και αγανάκτηση. 

Μπορεί τις τελευταίες ώρες να βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία Μήδεια, η οποία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρα μας, ωστόσο φαίνεται πως παρά τον χιονιά και τις γενικότερες αντίξοες καιρικές συνθήκες  οι διανομείς φαγητού και οι courier συνεχίζουν ακόμη να δουλεύουν.

Όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από τις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi στις οποίες φαίνεται ένας διανομέας φαγητού να έχει καλυφθεί με χιόνι στο δρόμο προς την παραγγελία στον Διόνυσο.

Φαίνεται λοιπόν πως αρκετοί εργοδότες δεν υπολογίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, ούτε νοιάζονται για τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι δουλεύουν υπό τόσο άσχημες καιρικές συνθήκες.

Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που δημοσιεύτηκαν στο facebook και συγκεκριμένα στην σελίδα: Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van.

Οι φωτογραφίες προκαλούν οργή

Καβάλα: Ο συνάδερφος εθεάθη από κόσμο στη πόλη ακόμη και να πηγαίνει στο χέρι το δίκυκλο λόγο ολισθηρότητας.

* μας στάλθηκε η ενημέρωση

Δημοσιεύτηκε από Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Εικόνες με διανομείς που έχουν παρκάρει το μηχανάκι τους μέσα στο χιόνι, ακόμη και εργαζόμενοι που αναγκάστηκαν να πάρουν το όχημα στα χέρια τους για να φτάσουν στον προορισμό τους, προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Και όμως, το κατάστημα αυτό, δεν έκλεισε τη διανομή και ο πελάτης αυτός δεν άντεξε μια μέρα χωρίς ντελίβερι…

* μας…

Δημοσιεύτηκε από Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Άραγε αν οι εργοδότες έμπαιναν στην θέση των εργαζόμενων θα δέχονταν τέτοια αντιμετώπιση ή πιο συγκεκριμένα θα δέχονταν να διακινδυνέψουν την ζωή τους για μία παραγγελία;

ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδα «Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van», ήδη υπάρχουν καταγγελίες για αφεντικά και προϊσταμένους στη βόρεια Ελλάδα που στο αίτημα των εργαζομένων διανομέων για αναστολή της διανομής, απαντούν με απειλές ή ειρωνείες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Όταν η εργοδοσία έχει πιεστική απαίτηση τήρησης του νόμου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντί της, αντιπροτείνει τη χρήση της ετήσιας άδειας, κάτι που είναι παράνομο.
Πελάτες-καταναλωτές, σταθείτε αλληλέγγυοι/ες και στις ώρες χιονόπτωσης ή παγετού, μη παραγγέλνετε! Οι οδοί είναι ολισθηροί και είναι πιθανόν η παραγγελία να μη σας παραδοθεί ποτέ καθώς θα έχουμε πάθει ατύχημα, μικρό ή σοβαρό.
Θα είστε συνένοχοι/ες…
Συνάδερφοι/ισσες, μη σκέφτεστε το σήμερα, αλλά το αύριο…μετά από ατύχημα το αύριο θα είναι ακόμη ποιο δύσκολο.
Ας χάσουμε ένα μεροκάματο, αλλά ας μη χάσουμε τη ζωή μας…
Είμαστε εργάτες/ριες, πατέρες και μάνες, αδέλφια και αδελφές, γιοί και κόρες σας, δεν είμαστε «το» ντελίβερι ή «το» κούριερ…
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΙΣΣΕΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΣ Ή ΣΤΟ ΣΕΠΕ»

ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ….
περιλαμβάνουν οι καταγγελίες που μας έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη η σελίδα…

Δημοσιεύτηκε από Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

Αθήνα η φωτογραφία που ψαρέψαμε από τα μμε…

Να κλείσει άμεσα κάθε διανομή σε ολισθηρούς λόγο χιονόπτωσης δρόμους!

Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van

Δημοσιεύτηκε από Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Οι χρήστες της ιστοσελίδας πάντως ζήτησαν από τους διανομείς να δηλώσουν την επικινδυνότητα της οδήγησης σε δύο τροχούς και να διακόψουν τη διανομή!

«Πελάτες/ισες, καταναλωτές/ριες, μη παραγγέλλετε!

Επίσης εάν περιμένετε ταχυμεταφορέα (courier), πάρτε τηλέφωνο και αρνηθείτε παραλαβή αυτές τις ημέρες ή δηλώστε ότι μόνο από van θα παραλάβετε», ανέφεραν απευθυνόμενοι στους καταναλωτές.

Διανομείς: «Καλύτερα να μην παραδοθεί το «πακέτο» παρά να το φάμε εμείς»

Την ίδια ώρα η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί υπό αυτές τις συνθήκες τους διανομείς να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Οι καιρικές συνθήκες λόγω της Μήδειας, καθιστούν όχι απλά δύσκολη, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη την αποστολή των διανομέων. Γι’ αυτό, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί υπό αυτές τις συνθήκες τους διανομείς να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους για κανένα λόγο.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν τρέχουμε, δεν βιαζόμαστε, δεν διεκπεραιώνουμε παραγγελίες που μας εκθέτουν σε κίνδυνο ή είναι αδύνατον να παραδοθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά μας για μια μερίδα φαγητού, ένα δέμα ή ένα φάκελο, που επί της ουσίας δεν πρόκειται να λείψει από κανέναν. Κι όπως θα έλεγαν οι συνάδελφοι από το Βορρά “καλύτερα να μην παραδοθεί το “πακέτο” παρά να το φάμε εμείς”.», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι/ισσες

Πρώτα από όλα η ασφάλειά μας – Δεν οδηγούμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Δεν ρισκάρουμε, δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Οπότε τι κάνουμε σε περίπτωση που ο εργοδότης ή η επιχείρηση στην οποία εργαζόμαστε δεν θέσει σε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλειά μας;

1.Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να εξηγήσουμε στον εργοδότη ή τον προϊστάμενο το λόγο που δεν μπορούμε να εκτελέσουμε την εργασία μας (χιονόπτωση, ολισθηρότητα οδοστρώματος, παγετός κλπ).

2.Σε περίπτωση που τα επιχειρήματά μας πέσουν στο κενό, δεν υπάρξει διάθεση επικοινωνίας και απειληθούμε με απόλυση ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο στο τηλ. 6946 747244 ή στέλνουμε e-mail στο info@sveod.gr

3.Παράλληλα από τον υπολογιστή ή το κινητό στέλνουμε e-mail στην επιθεώρηση εργασίας όπου αναφέρουμε εν συντομία το περιστατικό, την πίεση ή την απειλή που δεχθήκαμε καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργαζόμαστε (τα στοιχεία της επιχείρησης είναι τυπωμένα πάνω στις αποδείξεις).

4.Το ίδιο e-mail μπορούμε να αποστείλουμε στο ΚΕΠΕΑ www.kepea.gr καθώς και στη ΓΣΕΕ στο www.inegsee.gr

Με αυτό τον τρόπο θωρακίζουμε τον εαυτό μας, το επάγγελμα και την τάξη μας, διασφαλίζουμε την εργασία μας απέναντι σε κακόπιστους εργοδότες και επιχειρήσεις.

Επιλέγουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να κινηθούμε μεθοδικά ώστε σε περίπτωση απόλυσης να αποδείξουμε πως η απόλυσή μας είναι εκδικητική/καταχρηστική.

Επίσης, από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σταχυολογούμε τα εξής:

– Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές επιδράσεις (δυσμενείς καιρικές συνθήκες) και να μην κινδυνεύουν να γλιστρήσουν ή να πέσουν .

-Να χορηγείται στους εργαζόμενους, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται, εξοπλισμός ατομικής προστασίας για προστασία από το ψύχος . Ως εξοπλισμός ατομικής προστασίας νοείται κάθε εξοπλισμός τον οποίο ο εργαζόμενος πρέπει να φορά ή να φέρει κατά την εργασία, για να προστατεύεται από ένα ή περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του, καθώς και κάθε συμπλήρωμα ή εξάρτημα του εξοπλισμού που εξυπηρετεί αυτό το σκοπό.

-Η οργάνωση και ο ρυθμός εργασίας δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συνάδελφοι/ισσες, είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν τρέχουμε, δεν βιαζόμαστε, δεν διεκπεραιώνουμε παραγγελίες που μας εκθέτουν σε κίνδυνο ή είναι αδύνατον να παραδοθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά μας για μια μερίδα φαγητού, ένα δέμα ή ένα φάκελο, που επί της ουσίας δεν πρόκειται να λείψει από κανέναν. Κι όπως θα έλεγαν οι συνάδελφοι από το Βορρά “καλύτερα να μην παραδοθεί το “πακέτο” παρά να το φάμε εμείς”.

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024