Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : To ξεκάθαρο «μήνυμα» του Μαρτίνς στον ΠΑΟ

Ολυμπιακός : To ξεκάθαρο «μήνυμα» του Μαρτίνς στον ΠΑΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε από την πρώτη στιγμή πόσο υπολογίζει το ντέρμπι της Κυριακής, πόσο μακριά από όλα κρατάει την συζήτηση για το «τελειωμένο πρωτάθλημα»

Είναι ξεκάθαρο πως για να χάσει το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να… αποσυρθεί. Οι αντίπαλοι του άλλωστε φαίνεται αγωνιστικά πως έχουν «καταρρεύσει» ενώ και ψυχολογικά έχουν αφήσει στην άκρη οποιαδήποτε κουβέντα πρωταθλητισμού. Τα περί… ισότητας του Πάμπλο Γκαρσία είναι πάρα πολύ μακρινά και ακούγονται περισσότερο ως αστεία. Όχι από τους «ερυθρόλευκους» αλλά και από τους ίδιους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του.

Το +15 από τον δεύτερο Άρη και το +17 από τα «τέκνα» της… εξυγίανσης προφανώς και δείχνει προς το που πάει το πράγμα και φέτος στο πρωτάθλημα. Δια περιπάτου οδεύει για το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Ουδείς όμως έχει στο μυαλό του το… αραλίκι αυτή την στιγμή. Ούτε καν το γεγονός ότι σύντομα, στις 18 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες μετά την Λεωφόρο έρχεται η πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» με την PSV στο Καραϊσκάκη.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ προηγείται. Και το μυαλό είναι εκεί, για τη νίκη, για ένα ακόμη τρίποντο. Γιατί απλά μιλάμε για τον «αιώνιο» αντίπαλο. Που μάλιστα είναι και ανεβασμένος, είναι στα καλά του και νομίζει ότι είναι ικανός να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Λογικό, είναι ντέρμπι, το Νο1 ντέρμπι και όλα μπορούν να συμβούν.

Η διαφορά βεβαίως των δύο ομάδων είναι τεράστια. Πολλές φορές όμως σε ντέρμπι «αιωνίων» αυτό δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Ειδικά εδώ και μια δεκαετία που ο ΠΑΟ έχει… εγκαταλείψει την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μόνο ντέρμπι γοήτρου. Για τον ΠΑΟ αυτά τα ματς, σαν το Κυριακάτικο είναι σχεδόν όλη η σεζόν. Για τον Ολυμπιακό είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, μέχρι εκεί. Η χρονιά του έχει να κάνει με την υποχρέωση για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, την ευρωπαϊκή πορεία.

Πόσο πολύ όμως στον Ολυμπιακό υπολογίζουν το μεγάλο ματς της Κυριακής φάνηκε από τον τρόπο που το χειρίστηκε (και χειρίζεται) ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς. To «μήνυμα» που έστειλε ο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρο. Και δεν αφήνει καμία παρερμηνεία. Στο ματς του Κυπέλλου, αυτό που κρίνεται από δύο αγώνες και απέναντι στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας αυτή την στιγμή, τον Άρη, παρέταξε μια ενδεκάδα γεμάτη αλλαγές, αφήνοντας βασικά στελέχη όχι απλά στον πάγκο αλλά και εκτός αποστολής.

Τους κράτησε για να παίξουν με τον ΠΑΟ και μετά με την PSV. Τους κράτησε για να τους έχει «φρέσκους» στη Λεωφόρο. Γιατί μπορεί το πρωτάθλημα να είναι στα χέρια του Ολυμπιακού όμως ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν «δίψα» για όλα τα ματς και θέλουν νίκες σε όλα τα ματς. Η χαλάρωση μπορεί να φέρει προβλήματα. Όχι τόσο για το πρωτάθλημα, αλλά συνολικά για τον ρυθμό της ομάδας. Δεν πατάς ένα… κουμπί και λες ασχολούμαι ή δεν ασχολούμαι με ένα παιχνίδι, μια διοργάνωση.

Σέβεσαι πρωτίστως την ομάδα σου και τον αντίπαλο σου και πορεύεται με στόχο σε κάθε ματς. Και όταν απέναντι σου έχεις την ευκαιρία να πετύχεις άλλη μια νίκη επί του ΠΑΟ τότε ο στόχος είναι ακόμη πιο γλυκός.

Ο Μαρτίνς λοιπόν έχει δείξει τον δρόμο, οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, όμως ο Ολυμπιακός ξέρει να πετυχαίνει στα δύσκολα.

Το μεγαλύτερο ματς για τον Ολυμπιακό είναι την Πέμπτη, όμως την Κυριακή παίζει για το γόητρο και ένα ακόμη τρίποντο. Ο Μαρτίνς έχει δώσει το σύνθημα…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024