Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιά Ευβοίας: Το χωριό που οι κάτοικοι μιλούν… σφυρίζοντας!

Αντιά Ευβοίας: Το χωριό που οι κάτοικοι μιλούν… σφυρίζοντας!

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο Παναγιώτης Τζαναβάρης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Αντιωτών, αναφορικά με την σφυριχτή γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Αντιάς, ενός χωριού της Εύβοιας.

Mε την σφυριχτή γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Αντιάς, ενός χωριού της Εύβοιας, μίλησε στο MEGA o Παναγιώτης Τζαναβάρης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου απανταχού Αντιωτών,.

«Αυτή η γλώσσα πάει πίσω πολλούς αιώνες, και ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την ιστορία των Αντιωτών. Επειδή οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ταξίδεψαν στην Μεσόγειο, δεν αποκλείεται η σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς να είναι η μητέρα της σφυριχτής γλώσσας που υπάρχει σε όλα τα μέρη της Μεσογείου, όπως είναι τα Κανάρια Νησιά, τα Πυρηναία και το Μαρόκο», είπε ο κ. Τζαναβάρης.

«Το δύσκολο είναι να μάθεις να σφυρίζεις με αυτό τον τρόπο. Άπαξ και σφυρίζεις, από την εμπειρία μου, καθώς την έχω διδάξει τη σφυριχτή γλώσσα, οι πρώτοι μου μαθητές μέσα σε δέκα ημίωρα είχαν γίνει άριστοι», συνέχισε ο ίδιος.

«Θέλει πολύ προσωπική προσπάθεια. Ο καθένας έχει δικό του τρόπο που σφυρίζει. Άλλοι βάζουν τα δάχτυλα στο στόμα. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Είναι μια τεχνική πώς θα βρει κάποιος μόνος του το σφύριγμα», κατέληξε ο κ. Τζαναβάρης, πριν μας καλημερίσει στη μελωδική γλώσσα του!

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024