Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η διπλή διάψευση για Κατσαφάδο που προκάλεσε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ 

Η διπλή διάψευση για Κατσαφάδο που προκάλεσε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ 

Ήταν χθες που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για "υποκρισία" και τον κάλεσε να "καταδικάσει" και να "απολογηθεί" για «τη δράση και τη συμπεριφορά της δικής του φοιτητικής παράταξης», αναφερόμενος στον Κώστα Κατσαφάδο

Μία τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή με την οποία κατηγόρησε τον Κώστα Κατσαφάδο ήταν αρκετή για να φουντώσει την κόντρα μεταξύ τ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, δυναμιτίζοντας την ήδη τεταμένη συζήτηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και οι διαψεύσεις που ακολούθησαν προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο απορίες δημιουργεί.

Ήταν χθες λοιπόν που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για «υποκρισία» και τον κάλεσε να «καταδικάσει» και να «απολογηθεί» για «τη δράση και τη συμπεριφορά της δικής του φοιτητικής παράταξης», αναφερόμενος στον Κώστα Κατσαφάδο τον οποίο ενέπλεκε σε ένα περιστατικό όπου στο παρελθόν ο υφυπουργός Ναυτιλίας έστειλε μαζί με άλλους «συναγωνιστές της ΔΑΠ» τον πρύτανη του ΠΑ.ΠΕΙ. στο νοσοκομείο.

«Εγώ πάντως κύριε Μητσοτάκη, αν είχα κάνει υπουργό κάποιον που είχε κατηγορηθεί ότι έστειλε τον πρύτανη της σχολής του στο νοσοκομείο, δεν θα μπορούσα να σταθώ. Θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις και στις εφημερίδες. Εσείς μπορείτε», είπε, αναφέροντας ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας έστειλε μαζί με άλλους «συναγωνιστές της ΔΑΠ» τον πρύτανη του ΠΑ.ΠΕΙ. στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα γιατί αδειάσανε πυροσβεστήρες σε κλειστή αίθουσα, ενώ κατέθεσε στα πρακτικά σχετικά δημοσιεύματα. ««Εμείς, ούτε ποτέ υιοθετήσαμε, ούτε ποτέ ανεχτήκαμε, ούτε υποθάλψαμε τη βία»», προσέθεσε.

Η καταγγελία αυτή διαψεύστηκε αρχικά από τον ίδιον τον κ. Κατσαφάδο και από ομόφωνη δικαστική απόφαση του 2007 που τον αθωώνει και από την ανακοίνωση του νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά που όπως αναφέρει υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και ο κ. Κατσαφάδος όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Επίσης, τονίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Παρά τις διαψεύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίστηκε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου με τον  κ. Νίκο Φίλη  να υποστηρίζει ότι «ανταποκρίνεται στο σημερινό πολιτικό status» ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πως προφανώς δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ή έχει πολύ μικρή, το γεγονός της αθωωτικής απόφασης και ότι αυτό αφορά το δικαστήριο.

Με παρέμβαση στην Ολομέλεια της βουλής ο κ. Κατσαφάδος είπε πως «είμαι εδώ όχι για να απολογηθώ αλλά για να μιλήσω και για να εκπροσωπήσω την γενιά των φιλελεύθερων νεολαίων που αγωνίστηκαν για να είναι τα πανεπιστήμια ανοικτά και ελεύθερα όταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το κλείσιμο γιατί δεν της άρεσε το σχήμα της τυρόπιτας. Καταθέτω λοιπόν την απόφαση του Δικαστηρίου Πειραιά.

Είχε γίνει μήνυση του τότε πρύτανη του πανεπιστημίου Πειραιά κατά όλων των φοιτητικών συλλόγων. Όχι μόνο της ΔΑΠ αλλά και της ΠΑΣΠ και των υπολοίπων. Σας καταθέτω και την αμετάκλητη αθώωση όλων μας» και πρόσθεσε ότι «σας καταθέτω και την σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά που μετά τον οχετό ψεμάτων από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση. Την ανακοίνωση υπογράφει ο νυν πρύτανης που είναι και αυτόπτης μάρτυρας εκείνων των περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης δεν συμφωνεί με το σημερινό νομοσχέδιο. Λέει λοιπόν ότι όχι μόνο δεν έχω σχέση με το περιστατικό αλλά ότι δεν ήμουν καν εκεί”. Υπογράμμισε ότι δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι είμαι γιος ενός μπάτσου, όπως αποκαλείτε τους αστυνομικούς, από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, που αγωνίστηκα στα πανεπιστήμια και είμαι υπερήφανος για τις απόψεις μου.

Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι γιος μπάτσου όπως λέτε και όχι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης όπως ο γιος ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάμε ως μάρτυρες υπεράσπισης στους μπαχαλάκηδες, στους τρομοκράτες και όσους καταστρέφουν την δημόσια περιουσία. Έρχομαι εδώ να μιλήσω για το αυτονόητο. Έχοντας μια υποχρέωση απέναντι στην κληρονομία που μου άφησε η μάνα μου και ο πατέρας μου και απέναντι στην κόρη μου. Όχι σε εσάς που λέτε ψέματα».

ΝΔ:  Συστηματικά χρησιμοποιούν το ψέμα ως αντιπολιτευτικό όπλο

Σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως “τo μεσημέρι ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να λέει χονδροειδή ψέματα στη Βουλή κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδου ότι δήθεν είχε στείλει στο παρελθον τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο και προσθέτει “ύστερα από λίγες ώρες ήρθε η πλήρης διάψευσή του από δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Αγγ. Κότιου που ήταν παρών στο αναφερόμενο περιστατικό και αναφέρει ότι ο κ.Κατσαφάδος δεν ήταν καν εκεί. Ο κ. Κατσαφάδος παρουσίασε μάλιστα στη Βουλή αθωωτική δικαστική απόφαση”. Επισημαίνει πως “η πλήρης διάψευση όμως δεν πτόησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκουρλέτη o oποίος την προσπέρασε σαν να μην υπάρχει. Αυτός που δικάζει και καταδικάζει λοιπόν δεν είναι η δικαιοσύνη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι όταν η δικαιοσύνη αθωώνει. Ο κ. Τσίπρας, φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ψευδόμενος στη Βουλή, ακόμη και για πραγματικά περιστατικά. Δεν παραπλανήθηκε από συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ” και καταλήγει “συστηματικά χρησιμοποιούν το ψέμα ως αντιπολιτευτικό όπλο. Θα έπρεπε να έχουν μάθει όμως ότι έχει κοντά ποδάρια…”.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024