Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25 : Η αστυνομία προπηλάκισε στα όρια του ξυλοδαρμού τη Σοφία Σακοράφα

ΜέΡΑ25 : Η αστυνομία προπηλάκισε στα όρια του ξυλοδαρμού τη Σοφία Σακοράφα

«Η Σοφία Σακοράφα είναι καλά. Η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο» σχολίασε το ΜέΡΑ25. Καταγγέλθηκε επίθεση των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ-μέλος της ΕΣΗΕΑ καθώς και σύλληψη 19χρονου στο προαύλιο της Βουλής. Εξηγήσεις ζήτησε ο Π. Σκουρλέτης

Προπηλακισμό στα όρια του ξυλοδαρμού από την Ελληνική Αστυνομία σε βάρος της βουλευτή του ΜέΡΑ25 και αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης.

Η Σακοράφα είναι καλά, η Δημοκρατία όχι και τόσο

Με παρέμβασή του στη συζήτηση που διεξάγεται στην ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι «η κυρία Σοφία Σακοράφα πριν λίγο προπηλακίστηκε άγρια στα όρια του ξυλοδαρμού από την Ελληνική Αστυνομία».

Μάλιστα όπως εξήγησε στη συνέχεια η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα είπε ότι η κυρία Σακοράφα προσπάθησε να υπερασπιστεί συλληφθέντες από το φοιτητικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η Σοφία Σακοράφα είναι καλά. Η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο» γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το ΜέΡΑ25.

Συλλήψη 19χρονου στο προαύλιο της Βουλής

Το κλίμα στο κοινοβούλιο φορτίστηκε καθώς έγιναν και άλλες συγκεκριμένες καταγγελίες από την αντιπολίτευση για αστυνομική βία και καταστολή κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Κλέων Γρηγοριάδης ανέφερε πως «δεν έχω καμία εμπάθεια, καμία πρόθεση να δημιουργήσω μία αίσθηση αγωνίας, μία αίσθηση τραγική ή κάτι τέτοιο. Μόνο σας ενημερώνω όλους ανεξαιρέτως ότι πριν από δέκα λεπτά βγήκα από το Κοινοβούλιό μας, καθώς με ενημέρωσε ο κ. Παλαιολόγος, ο οποίος είναι καθηγητής στη Σχολή Δημοσιογραφίας, πως ένας μαθητής του 19 ετών έχει συλληφθεί και είναι μέσα στην αυλή της Βουλής μας. Επειδή η σημειολογία μού φάνηκε πολύ βαριά, να υπάρχει συλληφθείς μέσα στην αυλή της Βουλής μας, πλησίασα, συνεννοηθήκαμε με τον άντρα των ΜΑΤ, είπε ότι δεν είχε ταυτότητα, βρέθηκε η ταυτότητά του, την επέδειξε, παρενέβη ο Φρούραρχος της Βουλής και ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος, όπως έπρεπε να γίνει».

Χτύπησαν φωτορεπόρτερ

Επιπλέον ο κ. Γρηγοριάδης κατήγγειλε επίθεση των ΜΑΤ και κατά φωτορεπόρτερ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατέβηκα και είδα ότι οι άντρες των ΜΑΤ συνελάμβαναν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, στο κέντρο δηλαδή της Βουλής μας, δύο ανθρώπους, πλησίασε ο κ. Γιάννης Λιάκος, όπως μου είπε ο ίδιος μετά, ο οποίος είναι φωτορεπόρτερ-μέλος της ΕΣΗΕΑ και άρχισε να φωτογραφίζει τη σύλληψη. Τότε μπροστά στα μάτια μου και της κ. Μπακαδήμα δύο άνδρες των ΜΑΤ, χωρίς οδηγία προφανώς από τον κάποιον ανώτερό τους, γιατί δεν ήταν εκεί κάποιος παρών, έτρεξαν, έπεσαν πάνω στον φωτορεπόρτερ, τον κ. Λιάκο, τον έριξαν κάτω και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Παρενέβημεν και σταμάτησαν να τον χτυπάνε.

Συνελήφθησαν 4-5 μέλη της ΕΣΗΕΑ

»Στη συνέχεια, μας πλησίασε ο κ. Μάριος Λώλος, που είναι πρόεδρος ή πρώην πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Φωτορεπόρτερς και μου επιβεβαίωσε ότι ήδη είχαν συλληφθεί πριν από αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια μας άλλοι τέσσερις ή πέντε άνθρωποι, οι οποίοι ήταν όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, απ’ ό,τι κατάλαβα. Προφανώς, η ανωμαλία γενικεύεται και δεν το λέω καθόλου μικροκομματικά. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Νομίζω ότι το ξέρετε όλοι. Όλοι έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε στα ΜΑΤ, πέντε μέτρα από τον ναό της Δημοκρατίας -και δεν φταίνε τα ΜΑΤ, την πολιτική τους ηγεσία εννοώ-, να χτυπάνε έναν φωτορεπόρτερ που απλώς κάνει τη δουλειά του».

Να δώσει εξηγήσεις ο Χρυσοχοΐδης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης παρενέβη και ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής προκειμένου να έρθει να δώσει εξηγήσεις ο αρμόδιος υπουργός ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «επειδή η καταγγελία που ακούστηκε είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ σοβαρή, θα ήθελα ως Προεδρείο της Βουλής να διαμεσολαβήσετε, ώστε να ειδοποιηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης να έρθει να δώσει εξηγήσεις, τι γίνεται, ή εν πάση περιπτώσει η κυρία υπουργός να επικοινωνήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη, αν και φαντάζομαι ότι η ευθύνη δεν είναι ατομική, είναι συλλογική της Κυβέρνησης. Αυτό είναι το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή».

Η ανωμαλία συνεχίζεται

Ακούσαμε με προσοχή τις καταγγελίες των συναδέλφων βουλευτών για επεισόδια στην διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας « την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων δεν την γνωρίζω και δεν θα τοποθετηθώ. Θα σας παρακαλούσα όμως, σε αυτή την αίθουσα εκφράσεις όπως ότι «η ανωμαλία συνεχίζεται» να αποφεύγονται, γιατί είμαστε μία δημοκρατική χώρα, ευνομούμενη και εφαρμόζεται ο νόμος με το προσήκον μέτρο» απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στις καταγγελίες που έκαναν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡα 25 σχετικά με βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024