Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρις Κύργια : Η πρώτη της δήλωση ως διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

Έρις Κύργια : Η πρώτη της δήλωση ως διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω το Εθνικό Θέατρο, την περίοδο που περισσότερο από όλες θα χρησιμεύσει η συσσωρευμένη εμπειρία μου σε αυτό»

Την πρώτη της δήλωση ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου έκανε η Έρις Κύργια.

Σε αυτή αναφέρει πως «δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω το Εθνικό Θέατρο, την περίοδο που περισσότερο από όλες θα χρησιμεύσει η συσσωρευμένη εμπειρία μου σε αυτό».

«Στον κόσμο του θεάτρου οι διορίες είναι αδήριτες και ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός, με τις διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που τον συνοδεύουν, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και παράλληλα με τις διεργασίες για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή» συμπλήρωσε.

«Ευχαριστώ πολύ την Υπουργό, κ. Λίνα Μενδώνη, και τον Υφυπουργό, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για την εμπιστοσύνη τους και όλους τους συνεργάτες εντός και εκτός Εθνικού Θεάτρου που στήριξαν και ενίσχυσαν την απόφασή μου» καταλήγει.

Αντικαταστάτρια του Δημήτρη Λιγνάδη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου και τη μετάβασή του στη νέα περίοδο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όρισε την Έρις Κύργια, ως μεταβατική Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογράμμισε ότι προβαίνει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής να αναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δημοσιοποιήσει το πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και τη σύνθεση της Επιτροπής. Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων από τους ενδιαφερόμενους έχει καταληκτική ημερομηνία την 7η Μαίου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 6η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με τριετή θητεία.

Η Έρις Κύργια έχει αναπτύξει μία σχέση ζωής με το Εθνικό Θέατρο

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε: «Πέρα από το αναγνωρισμένο – πρωτίστως από τους συναδέλφους της – ταλέντο, η Έρι Κύργια έχει αναπτύξει μία σχέση ζωής με το Εθνικό Θέατρο με το οποίο συνεργάζεται από το 2007, με επιστέγασμα την επιτυχημένη πορεία της στη θέση της αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας. Η παρουσία της στο Εθνικό Θέατρο αποτελεί εχέγγυο για την επόμενη ημέρα».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024