Καστοριά : Αιχμαλώτισε τον καβγά σε ένα ζευγαράκι αλκυόνες – Πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας
Ο φωτογράφος, «παραμόνευε» για περισσότερες από τέσσερις ώρες για το βραβευμένο κλικ με τις μικροαψιμαχίες ανάμεσα στο δυνητικό ζευγάρι αλκυόνες.
Το καβγαδάκι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλκυόνες που «αιχμαλώτισε» με τον φωτογραφικό του φακό ο Κύριλλος Σαμαράς, του απέφερε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας «Wild Seasons Photo Competition».
Πρόκειται για τον μοναδικό τακτικό διαγωνισμό φωτογραφίας άγριας ζωής στην Ελλάδα και διενεργείται τα τελευταία πέντε χρόνια τις τέσσερις εποχές του έτους, ενώ τα βραβεία της κατηγορίας «Πουλιά» είναι προσφορά της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Παραμόνευε για ώρες
Το πρώτο βραβείο στον φετινό φθινοπωρινό διαγωνισμό κέρδισε ο επαγγελματίας φωτογράφος Κύριλλος Σαμαράς, ο οποίος, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «παραμόνευε» για περισσότερες από τέσσερις ώρες για το βραβευμένο κλικ με τις μικροαψιμαχίες ανάμεσα στο δυνητικό ζευγάρι αλκυόνες!
«Αγαπώ πολύ τη φύση και ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη φωτογραφία άγριας ζωής. Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία βρήκα ένα σημείο στα περίχωρα της Καστοριάς, κοντά στη λίμνη, όπου εντόπισα ότι πετούσαν αλκυόνες και “κατασκήνωσα” επί ώρες μέχρι να κάνω τη λήψη αρχές Σεπτεμβρίου», εξηγεί, επισημαίνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η έρευνα σε έναν βιότοπο προκειμένου ο φωτογράφος να κατανοήσει τις συνήθειες ειδών της άγριας ζωής για να καταφέρει να τα απαθανατίσει.
«Ειδικά για τα πουλιά, υπάρχουν είδη που είναι στόχοι κυνηγών, όπως οι πάπιες, που είναι εξαιρετικά φοβισμένες και μόλις σηκώνεις τον φακό, τον εκλαμβάνουν ως απειλή, σα να σηκώνεις το όπλο και εξαφανίζονται. Για τις δε αρκούδες που έχει τύχει να φωτογραφίσω στην Καστοριά, πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί μπορεί να σε καταλάβουν από μακριά και γι΄αυτό πρέπει να έχεις πάντα κόντρα τον αέρα για να μη σε μυρίσουν», αναφέρει ο κ. Σαμαράς.
Σημειώνεται ότι οι ζεστές μέρες που διανύουμε μέσα στο χειμώνα και αποκαλούνται «αλκυονίδες», αποδίδονται -σύμφωνα με τη μυθολογία- στον Δία, ο οποίος τις «έδωσε» προκειμένου να επωάζει με ασφάλεια τα αυγά της η Αλκυόνη.
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Πώς η ζέστη επηρεάζει τη γάτα σας και οι τρόποι για να την προστατεύσετε
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442