Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Fisker Ocean σε θέση μάχης

Το Fisker Ocean σε θέση μάχης

Η αμερικανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα ακόμα στοιχεία για το ηλεκτρικό SUV με το οποίο επιθυμεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Tesla.

Η Fisker κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ocean το οποίο όπως είναι αναμενόμενο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τις ΗΠΑ, αξιώνοντας ένα μάλλον χαμηλό τίμημα καθώς, όπως ανακοινώθηκε, η αρχική τιμή του θα ξεκινά από τα 37.499 δολάρια (περίπου 31.000 ευρώ) προ φόρων και χωρίς να υπολογίζονται τυχόν επιδοτήσεις, σε μια καλά υπολογισμένη κίνηση από μέρους της αμερικανικής φίρμας που επιθυμεί να κλέψει τη δόξα της Tesla.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να καταβάλουν μια προκαταβολή της τάξης των 250 δολαρίων προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας στις παραδόσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν από το 2022.

Αν και προς το παρόν η Fisker δεν έχει ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά της βασικής έκδοσης, αυτό που έχει ανακοινώσει είναι ότι η κορυφαία θα αξιοποιεί μπαταρία 80 kWh η οποία θα του εξασφαλίζει αυτονομία μεταξύ 350 και 400 χλμ. Οι κορυφαίες εκδόσεις θα επωφεληθούν και από κύκλωμα που θα υποστηρίζει την υπερταχεία φόρτιση σε φορτιστή συνεχούς ρεύματος, διαδικασία η οποία αναμένεται να απαιτεί 30 λεπτά για το 80% της ενέργειας.

Οι μπαταρίες των 80 KWh θα τροφοδοτούν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, οι οποίοι θα προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 306 ίππων. Αυτά σε ό,τι αφορά την κορυφαία έκδοση καθώς η βασική δεδομένα θα χρησιμοποιεί μικρότερης απόδοσης μπαταρία και θα έχει μικρότερη ισχύ ενώ θα είναι αποκλειστικά πισωκίνητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fisker σχεδιάζει και μια σπορ προδιαγραφών έκδοση η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 3,0 δευτερολέπτων.

Πέρα από τις υποσχέσεις για τις επιδόσεις και τον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του, το Ocean φροντίζει να προβάλει την οικολογική του συνείδηση και σε μια σειρά άλλων παραμέτρων. Έτσι, οι επενδύσεις των καθισμάτων, τα πατάκια προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά και συγκεκριμένα ανακυκλωμένα δίχτυα που έχουν ανασυρθεί από τους ωκεανούς εξ ου και η ονομασία του. Επιπλέον, η Fisker έχει ανακοινώσει ότι πολλά από τα πλαστικά μέρη του εσωτερικού κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα ελαστικά.

Παράλληλα το Ocean διαθέτει φωτοβολταϊκά στοιχεία στην οροφή του τα οποία υπόσχονται να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας συνεισφέροντας στο ενεργειακό ισοζύγιο με 1.700 χλμ. ετησίως με ηλιακή ενέργεια.

Το αμερικανικό SUV υπόσχεται και μέγιστη ευρυχωρία χάρη στην αποδοτικότητα της πλατφόρμας όπου βασίζεται αλλά και μια σειρά άλλων στοιχείων όπως η αξιοποίηση μιας υπεραποδοτικής μονάδας κλιματισμού που βρίσκεται μαζί με τα ηλεκτρονικά κάτω από το καπό. Το τελευταίο παρεμπιπτόντως δεν ανοίγει καθόλου προς όφελος της αεροδυναμικής χωρίς αυτό να επιφέρει σημαντικές αλλοιώσεις σε όρους ευρυχωρίας και πρακτικότητας μιας και σύμφωνα με τις συστάσεις της Fisker, το Ocean έχει ουσιαστικά χώρο για τρεις σειρές καθισμάτων αν και θα διατεθεί ως πενταθέσιο.

Όπως περιμένει κανείς από ένα SUV του είδους, το Ocean θα εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη σε επίπεδο ψηφιακής τεχνολογίας διαθέτοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,8 ιντσών σε συνδυασμό με head-up display καθώς και σύστημα infotainment με λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto το οποίο θα φιλοξενείται σε οθόνη 16 ιντσών. Η Fisker έχει υποσχεθεί επίσης σύστημα πλοήγησης με επαυξημένη πραγματικότητα καθώς και άλλες ψηφιακές διευκολύνσεις.

Για όσους δεν επιθυμούν να προβούν σε αγορά, η Fisker θα διαθέσει το Ocean και μέσω χρονομίσθωσης βραχείας ή μακράς διαδικασία την οποία ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ολοκληρώσουν εύκολα μέσω του smartphone τους. Σε ό,τι αφορά το κόστος αναμένεται της μίσθωσης θα διαμορφωθεί σε περίπου 379 δολάρια το μήνα και με την προϋπόθεση, κατάθεσης εγγύησης 2.999 δολαρίων.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024