Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από τους Podemos στον... Μπάιντεν - Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από τους Podemos στον… Μπάιντεν – Τι επιδιώκει ο Τσίπρας με το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε επί της αρχής στο Πολιτικό Συμβούλιο και που παραδίδεται σήμερα ή αύριο

Πάντα το πρόγραμμα ενός κόμματος – και δη με αριστερές αναφορές – είναι κομβικό για τη στρατηγική του. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εγκρίθηκε επί της αρχής στο Πολιτικό Συμβούλιο και που παραδίδεται τελικό σήμερα ή αύριο, έπειτα από προσθήκες του Σαββατοκύριακου, σηματοδοτεί ένα κείμενο που ισορροπεί μεταξύ τάσεων, συνθέσεων, επικαιρότητας, επεξεργασιών αλλά και δύο σταθερών δεδομένων: της δημοσκοπικής στασιμότητας και καθήλωσης του κόμματος. Και μιας νέας λογικής που θέλει τον ρεαλισμό να συμβαδίζει με τον ριζοσπαστισμό.

«Ούτε Podemos, ούτε Κόρμπιν», λέει κορυφαίο στέλεχος επιχειρώντας να δώσει τον τόνο ενός προγράμματος που κινείται μακριά από «βερμπαλισμούς», αλλά και δεν είναι ακριβώς αυτό που κάποιος θα έλεγε αμιγώς «σοσιαλδημοκρατικό». Μπάιντεν μήπως; Το βέβαιο είναι πως στα εδάφια που επικαιροποιήθηκαν και τελικώς εντάχθηκαν έπειτα από μακρά συζήτηση της Επιτροπής και των ομάδων εργασίας ανά τμήμα, η πρόθεση ήταν να ληφθούν υπόψιν οι νέες διεθνείς συνθήκες και η λεγόμενη σημερινή «τριπλή κρίση» (κρίση νεοφιλελευθερισμού, κλιματική και πανδημική). Εδώ έχει τεράστια σημασία, και τα στελέχη που το ήθελαν ήταν πολλά εντός ΣΥΡΙΖΑ, η αναφορά στο Κλίμα αλλά και σε μια νέου τύπου ενεργειακή Δημοκρατία που θα συγχρονίζει με όρους παλλαϊκούς και οριζόντιους τη λεγόμενη ενεργειακή νέα μετάβαση. Καθοριστικό ρόλο εδώ διαδραμάτισαν ο επικεφαλής της επιτροπής του Προγράμματος Γιώργος Σταθάκης και άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024