Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bitcoin : Η Tesla αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια εκτοξεύοντας την τιμή του

Bitcoin : Η Tesla αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια εκτοξεύοντας την τιμή του

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ενημέρωσε ότι αγόρασε τα Bitcoin με στόχο «περισσότερη ευελιξία προκειμένου να επιτύχει περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων στα μετρητά της», σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση

Αλυσιδωτές εξελίξεις στην αγορά των Bitcoin έφερε η κίνηση του τεχνολογικού κολοσσού του Έλον Μασκ, Tesla, να προχωρήσει στην αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με καταχώρηση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), ενώ θα αρχίσει να δέχεται το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ενημέρωσε ότι αγόρασε τα Bitcoin με στόχο «περισσότερη ευελιξία προκειμένου να επιτύχει περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων στα μετρητά της», σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση.

Πέρα από την αγορά η Tesla δήλωσε παράλληλα ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin για τα προϊόντα της, κάτι που την καθιστά την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο συναλλαγών με τους πελάτες της.

Στον απόηχο της εξέλιξης δε, η τιμή του bitcoin πραγματοποίησε ισχυρό ράλι, άνω του 13% και έφτασε μέχρι τα 43.844 δολάρια, ενώ στο υψηλό ημέρας είχε πιάσει και το νέο ρεκόρ των 44.801 δολαρίων σύμφωνα με το coindesk.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Tesla στις προσυνεδριακές συναλλαγές ενισχύθηκε κατά 2,5%.

Πώς ο Ελον Μασκ εκτόξευσε το Bitcoin με μια του κίνηση

Η εταιρία ηλεκτρονικών οχημάτων αποκάλυψε την επένδυση 10 ημέρες αφού ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ οδήγησε την τιμή του κρυπτονομίσματος σε άνοδο καθώς πρόσθεσε την ετικέτα «#bitcoin» στη σελίδα του προφίλ του στο Twitter. Λίγες ημέρες αργότερα ο Μάσκ την αφαίρεσε από τα προσωπικά του στοιχεία στο Twitter, αλλά συνέχισε να εκθειάζει το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, ιδιαίτερα το dogecoin, στα 46 εκατ. ακολούθους του.

Το bitcoin έχει ενισχυθεί σχεδόν 50% από τις αρχές του χρόνου, ενώ πέρυσι η τιμή του αυξήθηκε πάνω από 300%.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024