Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jeep Wrangler: Και όμως «ηλεκτρίζει»

Jeep Wrangler: Και όμως «ηλεκτρίζει»

H αμερικανική φίρμα ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση, εξελίσσοντας μιας αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για το πιο χαρακτηριστικό μοντέλο της γκάμας της.

Πριν μια πενταετία η παρουσία ηλεκτρικής τεχνολογίας στην γκάμα της Jeep μπορεί να ακουγόταν ακόμα και ως ιεροσυλία για τους φανατικούς της φίρμας, ωστόσο πλέον οι plug-in υβριδικές εκδόσεις 4xe του Renegade, του Compass αλλά και του εμβληματικού Wrangler, αποτελούν το νέο κανόνα τον οποίο η αμερικανική φίρμα, όπως ανακοίνωσε, σκοπεύει να εξελίξει παραδίδοντας στο κοινό το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Για τον συγκεκριμένο «ρόλο» η Jeep επέλεξε το Wrangler. Αν και η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να ακούγεται παράδοξη με δεδομένο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την φήμη του συγκεκριμένου μοντέλου ως σκληροτράχηλου off-road τη στιγμή που η ηλεκτροκίνηση είναι περισσότερη συνυφασμένη με τις αστικές μετακίνησης, προφανώς η Jeep το προέκρινε προκειμένου να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε σχέση με τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Με το παραπάνω σκεπτικό η Jeep θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη ηλεκτρική εκδοχή του Wrangler αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε περίπου ένα μήνα στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης, Easter Jeep Safari που πραγματοποιείται ανελλιπώς στο Moab της Utah και για φέτος έχει προγραμματιστεί από 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Επί του παρόντος η αμερικανική φίρμα δεν έχει δώσει στοιχεία για το ηλεκτροκίνητο Wrangler, μόνο ορισμένες σκόρπιες πληροφορίες μέσω του διαφημιστικού που έπαιξε στο Super Bowl και όπου ανάμεσα στις πολλαπλές ανακοινώσεις για το μέλλον, ανάμεσα για αυτόνομη οδήγηση, online αγορές και plug-in υβριδική τεχνολογία «κρυβόταν» σε κοινή θέα το ηλεκτροκίνητο Wrangler.

Για την ακρίβεια τα μέχρι σήμερα απτά στοιχεία της παρουσίας του είναι ένα σκίτσο της σιλουέτας του και ένα σχεδιάγραμμα της διάταξης του ηλεκτρικού συνόλου. Ακόμα και αυτά όμως είναι αρκετά για επιβεβαιώσουν την μελλοντική παρουσία του στην γκάμα της Jeep ή αν προτιμάτε την πτώση ενός ακόμα κάστρου προς όφελος της ηλεκτροκίνησης.

Αν και η Jeep δεν έχει ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα νε δεδομένο ότι το Wrangler 4xe πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 και η έκδοση παραγωγής παρουσιάστηκε το επόμενο φθινόπωρο κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του μοντέλου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024